Leuk in huis
Image default
Aanbiedingen

10 Belangrijke voordelen van naakt slapen

10 Belangrijke voordelen van naakt slapen

Ondanks dat veel kledingmerken en confectieketens investeren in het ontwerpen en produceren van de mooiste nachtmode, is het wetenschappelijk bewezen dat naakt slapen veel voordelen heeft. Veel mensen geven dan ook de voorkeur aan ongekleed slapen. In dit artikel geven we u tien goede redenen om naakt slapen te overwegen. U zult verrast zijn over de voordelen.

1. Het is goedkoper en gemakkelijker Een open deur misschien, maar naakt slapen is goedkoper, omdat u geen nachthemden en pyjama’s hoeft te kopen, hooguit voor als u eens uit logeren gaat en zich daar oncomfortabel voelt als u geen nachtkleding bij zich heeft. Daarnaast hoeft u deze nachtkleding ook niet uit te wassen. Hooguit moet u het beddengoed wat vaker wassen, hoewel een donzen dekbed niet hoeft te worden gewassen, het is voldoende om het te luchten. Dat geldt overigens ook voor een donzen hoofdkussen of een vierseizoenen dekbed.

2. Het zorgt voor een actiever sociaal leven Veel mensen komen thuis, trekken hun werkkleding uit en hullen zich vervolgens in een pyjama want dat zit zo lekker comfortabel. Maar dit zorgt er wel voor dat ze de deur niet meer uit komen, want tja, ik zit al in mijn pyjama en heb geen zin meer om me nu weer aan te kleden om nog uit te gaan. Als u naakt slaapt heeft u dit ‘probleem’ niet, want u draagt immers uw dagelijkse kleding tot het moment dat u zich onder uw ganzendons dekbed vlijt om te gaan slapen.

3. Naakt slapen maakt gelukkig Veel mensen vinden naakt slapen een verademing. Kleding kan soms knellen, zeker vrouwen ervaren het als een belemmering tijdens het slapen als ze een BH dragen. Zelfs ondergoed kan belemmerend aanvoelen. Veel mensen vinden het een verademing om naakt tussen de lakens te kruipen. Alleen al dit idee van bevrijding kan ervoor zorgen dat u beter slaapt.

4. Huidcontact met uw partner zorgt voor een beter seksleven Het bed is nog steeds de plaats waar de meeste stellen vrijen. Vrijen begint vaak met knuffelen. Het effect van knuffelen wordt vaak versterkt als er direct huid-op-huid contact is. Als u zich prettig en ontspannen voelt, maakt het lichaam gemakkelijker het hormoon oxytocine aan, dat zorgt voor en geluksgevoel en dus voor een hopelijk beter seksleven met uw partner. Slaap dus heerlijk samen onder een donzen dekbed en u zult nog vele gelukkige jaren samen hebben.

5. Naakt slaap je beter Het is logisch dat je beter slaapt als je geen kleding draagt. Wanneer je een nachthemd of pyjama draagt kan die tijdens de slaap gaan knellen omdat u zich in uw slaap diverse keren omdraait en van houding verandert. Daardoor kunt u wakker worden en dat verstoort dus uw nachtrust. Daarom ervaren mensen die naakt slapen vaak een betere en diepere slaap, waardoor ze uitgerust wakker worden.

6. Naakt slapen is goed voor uw huid Onderzoek heeft aangetoond dat naakt slapen goed is voor uw huid. De huid krijgt de gelegenheid om goed te ademen en dit zorgt ervoor dat huidaandoeningen zoals schimmelinfecties minder kans krijgen. Met name uw voeten, oksels en geslachtsdelen zijn gedurende de dag meestal bedekt met meerdere lagen kleding en dit zorgt ervoor dat er minder zuurstof en frisse lucht bij kan komen. Naakt slapen is dan ook een verademing voor uw lichaam.

7. Naakt slapen zorgt voor betere regulering van de hoeveelheid cortisol Als u naakt slaapt wordt de hoeveelheid cortisol in het lichaam beter geregeld. Cortisol is een stof die ook wel wordt aangeduid als het stresshormoon. Het wordt door het lichaam aangemaakt in bepaalde situaties om ervoor te zorgen dat het lichaam beter met stress kan omgaan. Maar dit leidt soms wel tot slechte gewoontes, zoals zin in vet en suikerrijk voedsel, wat tot gewichtstoename leidt. Cortisol gedijt goed bij hogere temperaturen. Dus als u naakt slaapt onder een donzen dekbed, en uw lichaamstemperatuur dus lager is, wordt er minder cortisol door het lichaam aangemaakt. U slaapt beter en u blijft gezonder, u slaat dus twee vliegen in één klap.

8. Nog meer hormonen: Melatonine en groeihormonen Door de temperatuur in uw slaapkamer op ten hoogste zo’n 21 graden te houden, zorgt u dat het slaaphormoon melatonine optimaal zijn werk kan doen. Als u naakt slaapt wordt uw lichaamstemperatuur ook niet te hoog. Deze hormonen zorgen ervoor dat het verouderingsproces van het lichaam wordt afgeremd. Met Andere woorden: Als u gekleed slaapt, zorgt dat ervoor dat u er sneller ouder uitziet.

9. Naakt slapen is beter voor je geslachtsorganen Het is bewezen dat de testikels gebaat zijn bij een lagere lichaamstemperatuur. Dit verbetert de kwaliteit van het sperma en zorgt voor het goed blijven functioneren van uw voortplantingsorganen. Voor vrouwen geldt dat zij minder kans hebben op het ontwikkelen van schimmelinfecties in de flamoes. Schimmels zijn namelijk dol op een warme, vochtige omgeving. Wanneer je naakt slaapt onder je donzen dekbed, is de kans kleiner dat je een schimmelinfectie ontwikkelt.

10. Naakt slapen is aangenaam tijdens de warme zomermaanden Wanneer het zomer is en we worden getrakteerd op zwoele zomernachten waarbij de buitentemperatuur maar net onder de 20 graden zakt, is het heel aangenaam om naakt te slapen. Warmte stijgt, dus het is op de slaapverdieping altijd warmer dan op de benedenverdieping, Een raam openzetten biedt zelfs niet altijd uitkomst. U slaapt bij warm weer het beste onder een dun dek, zoals een laken of een dekbedhoes zonder donzen dekbed, zodat u het niet te warm krijgt maar ook niet te veel afkoelt als de temperatuur tegen zonsopkomst misschien toch nog even verraderlijk zakt.

https://www.betternights.nl/