Leuk in huis
Image default
Aanbiedingen

Koopgids: kattenbak grote kat

Koopgids: kattenbak grote kat

Het is geen geheim dat katten kieskeurig zijn over hun kattenbak. Om de kattenbak grote kat van uw kat precies goed te krijgen is precisie op Goudlokje-niveau vereist: niet te groot, maar niet te klein; niet te verstopt, maar niet te openbaar; niet te overdekt, maar niet te open; niet te dit, en zeker niet te dat.

Voeg daarbij de noodzaak om een groot ras of een kat met overgewicht een plezier te doen, en de taak wordt nog uitdagender. Vrees niet! Wij hebben de belangrijkste zaken om rekening mee te houden bij het zoeken naar kattenbakken voor grote katten op een rijtje gezet.

Waarom zijn grote katten kieskeurig over de kattenbak?

Katten mogen zich dan graag in een doos wringen of zich opkrullen in een kleine ruimte, als het op de kattenbak aankomt, is het een heel ander verhaal. Grotere katten passen gewoonweg niet in kattenbakken van gemiddelde grootte. Ze hebben meer ruimte nodig om zich om te draaien en op te staan.

Ze moeten erin en eruit kunnen zonder de muren of het plafond te raken. Ze hebben gewoon een kattenbak nodig die bij hen past als we willen dat ze die betrouwbaar gebruiken. Wanneer u een groot kattenras hebt – of zelfs maar een kat met wat extra vulling – moet u speciale aandacht besteden aan de behoeften van de kattenbak.

Denk groot

Bij het kiezen van een kattenbak grote kat is het algemene idee – u raadt het al – dat grote katten grote kattenbakken nodig hebben. Het kan zijn dat u ruimte moet vrijmaken voor een grotere kattenbak en misschien iets meer moet betalen voor een grotere kattenbak, maar die kleine ongemakken zijn het waard om te voorkomen dat uw grote kat een te kleine kattenbak vermijdt en ergens anders heen gaat. Heeft u een budget? Hoewel er veel oversized kattenbakken op de markt zijn, van traditioneel tot automatisch, kunt u met een beetje creativiteit ook zelf aan de slag.

Als je een bijzonder grote kat of meerdere grote katten hebt, kun je plastic bakken gebruiken als kattenbak grote kat. Grote opbergbakken en opbergcontainers voor onder het bed zijn kosteneffectieve kattenbakken. Als je een kat hebt die veel kattenbakvulling schopt, koop dan een bak met hoge wanden (doorzichtig plastic is het beste) en maak een opening; kies anders een kattenbak grote kat met lage wanden, vul hem met kattenbakvulling en je hebt het: een kattenbak die precies goed is.

Kies voor een meer open kattenbak

U geeft misschien de voorkeur aan een overdekte kattenbak grote kat om geuren tegen te gaan en de klonten uit het zicht te houden, maar uw grote kat waarschijnlijk niet. Grote katten geven de voorkeur aan kattenbakken die open of luchtig aanvoelen, waar ze gemakkelijk in en uit kunnen gaan, zich gemakkelijk kunnen omdraaien en de bak kunnen gebruiken zonder zich opgesloten te voelen.

Probeer zelfreinigende oplossingen

Grotere katten maken grotere rotzooi, dus u zou kunnen hopen op een zelfreinigende kattenbak grote kat die het werk voor u doet. Het addertje onder het gras? Ze moeten wel passen! Er zijn maar een paar automatische of zelfreinigende kattenbakken die geschikt zijn voor grote katten of katten met overgewicht.

Noteer niet alleen de afmetingen van uw kat, maar ga ook op zoek naar een zelfreinigende kattenbak grote kat die een succesvolle oplossing is gebleken voor grote katten. Nogmaals, kies een optie die open aanvoelt, zodat uw kat zich niet opgesloten en ongemakkelijk voelt.

Gebruik meerdere kattenbakken

Vergeet niet de gouden regel voor huishoudens met meerdere katten: Over het algemeen moet het aantal kattenbakken gelijk zijn aan het aantal katten, plus één. Voor een huishouden met drie katten, bijvoorbeeld, moet u vier kattenbakken hebben. Als u een zelfreinigende kattenbak grote kat hebt, kunt u met minder kattenbakken toe, omdat deze zichzelf automatisch reinigt (en dus aantrekkelijker is om te gebruiken).

Wanneer één of meer van uw katten groter zijn dan gemiddeld, is het nog belangrijker om voldoende kattenbakken met de juiste afmetingen te hebben. U wilt geen situatie creëren waarin al uw grotere katten gedwongen worden één grote kattenbak te gebruiken; geef uw grotere katten voldoende mogelijkheden om ze tevreden te houden (en rommel te voorkomen).

Waarom katten de voorkeur geven aan een grotere kattenbak

Veel katteneigenaren hebben ontdekt dat hun harige vriend van een grote kattenbak houdt, maar waarom is dat? Wij hebben een paar mogelijke redenen voor u verzameld, samen met een interessante wetenschappelijke studie over dit onderwerp.

In een notendop dit zijn de redenen waarom katten een grotere kattenbak prefereren

  • Het doet ze denken aan de buitenlucht
  • Er is meer ruimte om zich om te draaien
  • Grotere bak = meer schone plekken
  • Vaste en vloeibare stoffen blijven gescheiden.

Lees over Europese korthaar katten!