Leuk in huis
Image default
Aanbiedingen

Theater met Bloemen

Bloemelicious, Theater van en met Bloemen

Inmiddels verbaast het de Fotograaf Raalte niet meer, een theater met Bloemen. Het was immers al de derde keer dat hij deze show in de Deventer Schouwburg vastlegde. Dit keer genaamd Bloemelicious, de vorige keer Bloembastisch, maar altijd een spetterende show met zang, dans, theater en natuurlijk veel bloemen! De show is georganiseerd door Frits Hoogers van Florafrits uit Deventer, een bedrijf dat de styling en bloemen verzorgd voor veel bedrijven en horeca gelegenheden. De vorige edities werd Frits bijgestaan door Gerda Havertong en Karin Bloemen, dit keer deed hij de show samen met collega bloemisten Chris Derksen en Patrick Benneker. Het geheel werd aan elkaar gepraat door tekstschrijver en gitarist Dorine Wiersma. In de foyers was er weer een kerstmarkt annex proeverij alwaar het zo’n 600 overwegend vrouwelijk publiek zich vooraf en in de pauze kon vermaken. Ook Fotograaf Raalte had hier weer een kleine stand.

 

Theater fotografie

Het fotograferen van een voorstelling in een theater heeft zo zijn eigen uitdagingen. De fotograaf mag de voorstelleing niet storen (al zijn de theatershows van FloraFrits niet zo formeel), kan niet overal tegelijkertijd zijn en de lichtomstandigheden zijn op z’n zachtst gezegd uitdagend:

Tijdens de theatervoorstelling Bloemelicious had Fotograaf Raalte zijn positie centraal in de zaal gekozen op de plek waar ook de techniek zit. Van hieruit is er een goed overzicht op het podium voor zowel overzicht shots als close-ups. De gevoeligheid en het dynamisch bereik van de huidige full-frame reflex camera’s zorgen voor voldoende sluitertijd om ook een 200mm voldoende stil te kunnen houden.

Portretfotografie

Fotograaf Raalte staat bekend om zijn krachtige en veelzijdige portretten. Zowel op locatie als in de fotostudio worden portretfoto’s gemaakt voor particuliere en zakelijke opdrachtgevers. Tijdens de vorige show van FloraFrits had Fotograaf Raalte het plan opgevat omn in een mini studio de alle bezoekers te fotograferen die dat wilden. Dit heeft een bijzondere serie portretten opgeleverd. Tijdens deze show toonde de fotograaf deze portretten in een slideshow op zijn stand met de naam: Portretten Bloembastisch. Voor de bezoekers was dit een leuk moment van herkenning en het leidde tot veel interactie op de stand.

Veelzijdig Fotograaf

Een portret met studioflitsapparatuur is iets heel anders dan theaterfotografie onder slechte lichtomstandigheden. De veelzijdigheid van Fotograaf Raalte komt hierbij goed van pas. De fotograaf fotografeert niet alleen portretten en theatershows maar verzorgt ook exclusieve bruidsreportages, zwangerschapsshoots, mini make-overs en familiefoto’s. De core business ligt echter in de fotografie voor zakelijke opdrachtgevers. Via STUDIOVHF worden de disciplines, bedrijfsfotografie, reclamefotografie, productfotografie en interieurfotografie aangeboden. Stuk voor stuk deelgebieden die ieder hun eigen specialisme vergen. De kracht van veelzijdigheid!

 

 

 

https://www.studiovhf.com/blog/2016/3/07/50-tinten-frits