Leuk in huis
Image default
Architectuur

Welke voordelen hebben dakkapellen zoal?

Bent u voorzichtige plannen aan het maken voor het plaatsen van een dakkapel? Of bent u al in een verder stadium en weet u bijna zeker dat en dakkapel het helemaal is? Dan bent u slim en tactisch bezig, want een dakkapel heeft meer voordelen dan u denkt. Als u zich verdiept in een dakkapel en de voordelen hiervan deze op een rijtje ziet, moet u er haast wel eentje laten plaatsen als u dat nog niet heeft gedaan. Welk voordelen hebben dakkapellen exact?

1. Een dakkapel maakt uw woning direct meer waard

Een goed argument om uw geld in een dakkapel te investeren en niet op uw rekening te laten staan, is het feit dat uw woning direct in waarde stijgt als er een dakkapel op geplaatst wordt. Dit komt doordat u meer woonoppervlakte creëert. De kosten die u maakt als u een dakkapel aanschaft en laat plaatsen, verdient u dus eigenlijk direct de investering in de verbouwing die u maakt terug.

2. Loopruimte op zolder

Feitelijk is een dakkapel, of een nokverhoging, een slimme manier om een extra kamer in huis te creëren waar u kunt staan, lopen, zitten en bewegen. Een extra hobbykamer dus, of een ruimte die omgebouwd kan worden tot een slaapkamer of logeerkamer voor een van uw kinderen.

3. Een mooier uitzicht

Een van de voordelen van een dakkapel is dat u op de bovenverdieping nu kunt genieten van een fraai uitzicht. Zeker als u in een natuurrijke omgeving woont, zoals langs een bos of bij het strand, betekent dat veel winst in visueel opzicht!

4. Keuze uit kunststof of hout en uit tal van profielen

Qua dakkapellen valt er veel te kiezen. Zo kunt u gaan voor natuurlijk ogende kapellen met een houten dakkapel. Kiest u voor kunststof, dan heeft u qua uitstraling ook veel keuze: alle kleuren zijn mogelijk met kunststof dakkapellen. Ook een houtprofiel en uiteenlopende vormen zijn met kunststof geen probleem.