Leuk in huis
Image default
Badkamer

De voordelen van hydrotherapie in een jacuzzi

Gezondheid voordelen van een Jacuzzi
Het warme water van de jacuzzi en de krachtige jetstralen werken zeer ontspannend en verzachtend.
De masserende werking kan snel tot verlichting van de klachten zorgen. Tevens kunnen reuma patiënten veel voordelen ervaren bij gebruik van een jacuzzi.

De voordelen van hydrotherapie:
Wanneer het lichaam in de jacuzzi het warme water gewichtloosheid ervaart, nemen de gewrichten rust. Doordat de zwaartekracht vermindert in het water neemt het lichaamsgewicht af met ongeveer 85 – 90% . De onderdompeling van het lichaam in een warm Spa bad kalmeert en ontspant het lichaam. De activiteiten van de interne organen worden langzamer. Dit is het thermische resultaat van hydrotherapie. Het lichamelijke resultaat van hydrotherapie is dat het op korte en langere termijn een vermindering van pijn kan geven.

De hydrotherapie in de jacuzzi heeft voordelen na lichamelijke sportieve activiteiten. Een warm bad samen met een massage vermindert melkzuur dat in de spieren tijdens een sportactiviteit is opgebouwd. Stijfheid en spierpijn kunnen door hydrotherapie worden voorkomen. Sport massage in een Spa heeft een positieve uitwerking op snelheid, flexibiliteit en kracht van de spieren, ook helpt het spanning voor de prestatie af te nemen.

Een jacuzzi heeft ook een genezend voordeel. Behalve van andere dingen, helpt het in de behandeling van artritis en reumatische pijn. Mensen die aan pijnlijke gewrichten lijden, wordt aangeraden in de ochtend te baden in een Spa voor het beginnen van de dagelijkse activiteit. Positieve resultaten van hydrotherapie over de gezondheid van de mensen die aan type II diabetes lijden zij onlangs ontdekt. Het regelmatige gebruik van een jacuzzi kan problemen met slapeloosheid verminderen

 

Bron van dit artikel : http://www.sauna4you.nl/jacuzzi-kopen/