Leuk in huis
Image default
Badkamer

Het antwoord is: Veelzijdige keukenkranen

 

De keuken is een van de belangrijkste vertrekken in huis. Het is de plek, waar je dagelijks komt, voor de bereiding van de maaltijd, het klaarmaken van een lekker drankje, of om te eten. Aan de inrichting van de keuken besteed je dan ook de nodige aandacht. Een mooie keuken is meer dan de keukenapparatuur of de keukenkastjes. Ook de spoelbak met de keukenkraan is een belangrijk element om rekening mee te houden.

De juiste kraan
Keukenkranen zijn er in allerlei modellen te vinden. Je hebt verschillende materialen, zoals bijvoorbeeld chroom en roestvrij staal, maar je hebt ook verschillende vormen. Zo kun je een keukenkraan plaatsen, die een uitgesproken rustieke uitstraling heeft, maar ook een strak, modern exemplaar. En dan heb je uiteraard nog de functionaliteit. Je hebt keukenkranen, die je eenvoudig bedient met een handel, door deze in de juiste positie te zetten krijg je warm of juist koud water. Wil je liever een kraan, met aparte bedieningsknoppen voor warm en koud water? Dat kan ook!

Hoogte
Het model en de bediening zijn belangrijk, maar ook de hoogte van de uitloop. Dat bepaal je in combinatie met je spoelbak. De afstand tussen de bodem van de spoelbak en de onderkant van de uitloop moet zodanig zijn, dat je er kannen of pannen onder moet kunnen vullen.

Speciaal
Naast de traditionele keukenkranen, is ook een speciale cooker te overwegen. Dat is een kraan, die meteen kokend water levert. Handig om snel een kop thee te zetten, of iets te reinigen. Je hebt modellen, die naast de gewone kraan gemonteerd worden, maar ook geïntegreerde exemplaren.

Vernieuwen
Keukenkranen zijn er in allerlei uitvoeringen te vinden. Er is altijd wel een exemplaar dat helemaal bij je inrichting, je keuken en je persoonlijke levensstijl past.

Bron van dit artikel : http://www.badkamerwinkel.nl/shop/kranen/keukenkraan