Wonen en Interieur Blog

Badkamer

Koop nu jouw douchekraan

Douchen doen we niet allen uitsluitend maar vanwege de hygiëne, maar ook voor onze vrijetijdsbesteding. Verschillende keren bij elkaar opgeteld breng alsmede jij heel wat uurtjes met de sproeier door. Fundamenteel derhalve om te begrijpen waar je aan begint bij douchekraan kopen. Dit zal desondanks de intentie zijn dat deze douchemengkraan alweer zeer wat jaren met je mee gaat. Hedendaags bestaan er ongetwijfeld zoveel meerdere soorten met elk hen eigen bijzondere kenmerken dat jij bijna niet meer weet waarom je de één wel zou gebruiken en de ander niet. Hoog tijd daarom voor enkele tips aangaande kopen douchekraan.

Twee varianten
Een douchekraan kopen doe jij immers niet elke dag. Je preferentie heeft niet alleen gevolgen voor hoe de douche er uit komt te zien, echter daarnaast voor de werking ervan. Wist je bijvoorbeeld dat jij douches hebt met een thermostatische douchemengkraan en douches met een douchemengkraan? Enkel dat onderscheid lijkt voorafgaand aan het douchekraan kopen al iets om alert over na te denken. Bij de thermostatische douchekraan mag je de temperatuur naar eigen wens instellen. Door de begrenzing eindig jij nooit onder een overmatig hete douche. Met een douchemengkraan hou je zelf de regie in handen betreffende de warme en de koude kraan. Hij reageert rap op jouw handelingen.

Handig installeren
Wie over gaat tot douche kraan kopen, zal er ook voor hoeven zorgen dat deze douche aangebracht wordt. Een douchemengkraan sluit je bijvoorbeeld altijd aan terwijl jij de hoofdkraan gesloten houdt. Pas daarna mag je de tapkraan en allen andere kranen in je huis weer open draaien. Jouw douchekraan zelve, deze schroef jij kortstondig voorlopig op de koppeling. Anders krijg je de douche slecht waterdicht. Nadat de controle van alles volgt de stap om hem voorgoed vast te zetten, dat hoeft niet al te strakgespannen. Vraag desnoods iemand anders voor steun als jij rond loopt met twijfels.

Bijpassende douchemengkranen
De badkamer vormt het meest een eenheid mits jij de kranen aangaande elkaar af weet te stemmen. Tijdens het kopen douchemengkraan zou je hier alreeds rekening mee kunnen houden in de showroom. Dit doe je indien jij bijvoorbeeld in één keer een hele set aan kranen bestelt, dientengevolge niet alleen wegens de douche almaar daarnaast voor de wastafel. Ze horen evengoed een beetje samen. Geen moment hoef je er vervolgens nog omtrent stil te staan of de kranen in de badkamer wel bij elkaar schikken. In het grootste geval ga je nog gelijk schrede verder door zowel je keukenkraan of het kraantje op het toilet er op af te stemmen.

Wanneer het er op aan komt, zal je zonder twijfel niet alleen naar de buitenkant maar tevens naar het gebruik van de douchekraan willen kijken voor jij hem koopt. Jouw douchemengkraan heeft gevolgen voor de inrichting van de temperatuur en de aanleg in de badkamer. Inmiddels telt uiteraard ook mee of hij er leuk uit ziet en moet hij voor sommige mensen bij de andere kranen in de badkamer of zelfs in de rest van het verblijf passen. Uw oog wil uiteindelijk ook wat.

Bron van dit artikel : https://www.installatievakwinkel.nl/sanitair/kranen/douchekraan

Comments are disabled.