Leuk in huis
Image default
Badkamer

Sanitair de sieraden voor badkamers

Sanitair wordt vaak aangeduid als de ‘sieraden’ van de badkamers door interieurontwerpers of architecten. Zij zijn van mening dat door het toevoegen van het sanitair de vormgeving en stijl in de badkamer wordt gebracht. Natuurlijk moet dit een toevoeging zijn aan het al door de wandtegels en vloertegels neergelegde fundament van smaak, stijl en kleuren maar het design sanitair is de bestendiging van het ontwerp en de uitstraling die men aan de badkamer wilde meegeven. Een beleving die tijdens het ontwerpen van de badkamer door de ontwerpspecialist van Sani-bouw wordt ingevuld door gesprekken met de klant, de al aanwezige stijl van de woning of het interieur, de kennis van de producten en zijn creativiteit. Dit alles komt samen in de tekening van het badkamerontwerp en wordt vaak digitaal met 3D badkamer software gevisualiseerd voor de klant. Perfectie hoort immers ook tot in het detail te worden doorgevoerd, goed zicht op de invulling van de badkamerruimte en hetzelfde inzicht in het eindresultaat is er daar één van.

Sanitair brengt de touch

Het vinden van het juiste sanitair voor badkamers om de voornoemde vormgeving en de stijl te accentueren en deze in lijn te brengen met het gekozen ontwerp is de volgende uitdaging. Overigens adviseren en helpen de badkamerexperts van Sani-bouw u hier vanzelfsprekend graag bij. Het kiezen kan al een opgave zijn voor de badkamers die zich gewoon in een afgesloten ruimte bevinden maar bij open badkamers, zoals bijvoorbeeld de ensuite badkamer, dient het sanitair te passen bij de andere inrichting en accessoires. Door de directe samenhang met de omgeving heeft dit duidelijk meer invloed op het kiezen van de kleuren, sfeer en stijl alsmede het juiste sanitair en de uitstraling van de tegels dan bij een op zich staande badkamer. Bij het ontwerpen hiervan is de stijl van de woning of het interieur uiteraard wel van belang maar de invloed bij het badkamer ontwerpen is beduidend minder.

Indirecte verlichting in de badkamer

Een ander zeer belangrijk onderdeel bij het inrichten van badkamers is de verlichting. Niet alleen omdat een goede verlichting noodzakelijk is voor bijvoorbeeld het belichten van de spiegel of voor voldoende licht bij de gezichtsverzorging maar ook omdat het sfeer en beleving laat ontstaan. Met het juiste detail in sfeerverlichting creëert u nog meer een badkamer waar u zich prettig in voelt. LED verlichting rondom de hoofddouche, weggewerkt in de tegels om zodoende indirecte licht te geven of onder de iets terugspringende plint onder het ligbad zorgen voor deergelijke sfeermomenten. Ook bij de badkamer spiegel met verlichting is het indirect verlichten van de wandtegels aan de onder- en bovenzijde van de spiegel iets wat voor resultaat zorgt maar tegelijkertijd ook makkelijk te installeren is. Deze spiegels vindt u ook in de Sani-bouw webshop.

Bron van dit artikel : http://www.sani-bouw.nl/badkamer-en-tegel-showroom/badkamers