Leuk in huis
Image default
Bedrijven

Het verkopen van een huis krijgt in 2022 een nieuwe dimensie

De vastgoedmarkt heeft reeds een enorme ontwikkeling meegemaakt. Zeker in 2020 en 2021 zijn de huizenprijzen fors opgedreven door lage aanhoudende rentes, maar vooral opdrijvende beleggers en investeerders. Echter zal in 2022 de woningprijzen mogelijk verder stijgen en iedereen weet dat er een punt komt dat de huizen prijzen weer gaan dalen. En net als bij Bitcoin komt er dan stress onder zowel verkopers en kopers. Enerzijds zal dit zich uiten in de wens om heel snel te verkopen. Anderzijds zullen de kopende partijen, hetzij particulieren of beleggers, gierig worden en toch snel hun favoriete woning snel willen aankopen. Want waar ze eerst fors moesten overbieden, kunnen ze nu ineens met een kleine overbieding het huis kopen. Sons Real Estate is een partij waar de juiste beleggers aan uw huis worden gekoppeld. Geen gekte en toch gewoon een heel goed bod!

Na crisis kan prijsdaling woningen vaak lang op zich wachten

De overgang van goede tijden naar minder goede tijden duurt langer dan mensen vooraf verwachten. Zo startte de vorige crisis in 2008, terwijl de triplle AAA status pas 4 jaar later terug werd gezet naar AA+. Er komt altijd een periode dat het langzaam wegebt. Mensen behouden nog enkele jaren hun baan tot er eindelijk gereageerd wordt met bezuinigingen en innovaties komen altijd erna.

2022 wordt het bizarste vastgoedjaar ooit

De verkoop van een huis wordt daarom in 2022 een proces wat nog sneller zal verlopen dan in 2020 en 2021. Mede door stress, maar ook door de mogelijke overgang naar iets mindere tijden. En natuurlijk typ ik dit in dit blog artikel alsof het zeker zal gebeuren. Niets is minder waar! Uiteraard hopen wij dat er geen crisis meer komt. Maar de geschiedenis heeft geleerd dat er om de 10 jaar een grote crisis is.

Dat hoeft natuurlijk niet meteen te betekenen dat u een stuk minder voor uw huis zal krijgen. Er zijn ook in 2020 en 2021 zat huizen geweest die echt niet zoveel meer in verkoopwaarde zijn gestegen als andere huizen. Denk hierbij aan de ligging en karakeristieken van het huis alsmede de omgeving. Sommige factoren blijven meetellen. Zo zal niemand de hoofdprijs betalen voor een huis boven een winkelcentrum. Maar het ene winkelcentrum is niet het andere winkelcentrum. 

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen/