Leuk in huis
Image default
Bedrijven

Hoog in Google staan

Waarom uw bedrijf hoog in Google zou moeten staan

Het is als organisatie in deze tijd van groot belang dat u eenvoudig gevonden kan worden via een zoekmachine. Daarom is het belangrijk dat u bijvoorbeeld hoog in Google staat. Voordat uitgelegd wordt hoe u dat het beste kunt bereiken, zal eerst uitgelegd worden waarom het precies zo belangrijk is dat uw website hoog in Google staat. In de huidige maatschappij kunnen we niet meer zonder het internet, ook u als bedrijf of organisatie zijnde niet. Er zijn nog maar weinig bedrijven die geen eigen website bouwen of reclame maken via het internet voor hun producten, al dan niet via social media. Wanneer potentiële klanten naar u op zoek zijn, gebruiken zij bij dit zoeken vaak een zoekmachine. Hierop wordt dan het zoekwoord ingetoetst en uw potentiële klanten krijgen een lijst van websites te zien welke te maken hebben met het onderwerp. Voor u als aanbieder is het van groot belang dat u op de eerste pagina zo hoog mogelijk in Google terecht komt. Dit is tenslotte een van de eerste websites die uw aankomende klanten zullen zien. Om dit te realiseren zijn er diverse mogelijkheden. Omdat een zeer groot deel van de Nederlanders en daarmee ook een groot deel van uw potentiële clientèle Google als zoekmachine gebruikt, is het verstandig om uw pijlen hierop te richten en vooral te proberen hoog in Google te komen. Om hoog in Google te komen, kunt u twee methodes toepassen. Allereerst kunt u advertenties op uw website plaatsen. Dit zorgt ervoor dat u hoog in Google kunt komen. Via gespecialiseerde sites kunt u dergelijke advertenties laten plaatsen, voor meer informatie hierover kunt u eens zoeken via een zoekmachine. De tweede methode is de zogeheten zoekmachine marketing, in het Engels search engine optimization geheten. Deze methode zorgt ervoor dat u als bedrijf zijnde hoog in Google komt. Hieronder wordt uitgelegd hoe u zoekmachine marketing kunt toepassen om hoog in Google te komen.

Hoe zoekmachine marketing u kan helpen hoog in Google te komen

Zoekmachine marketing of search engine optimization houdt in dat u uw website op zo’n manier inricht, dat u makkelijker ‘gevonden’ wordt door de zoekmachine. U kunt dit zelf doen, maar ook laten doen door een gespecialiseerd bedrijf. Later zullen een aantal van deze bedrijven genoemd worden, nu wordt eerst uitgelegd wat deze methode precies inhoudt en hoe u deze kunt uitvoeren. Met zoekmachine optimalisatie wordt de structuur en de inhoud van uw website aangepast zodat u eenvoudiger gevonden kan worden en hoog in Google terecht zult komen. Dit wordt gedaan door een bepaald zoekwoord een aantal keer te laten voorkomen op de website. Zo ‘begrijpt’ Google dat dit zoekwoord belangrijk is en past bij de betreffende website en zal de website in kwestie hoger geplaatst worden in de Google ranglijst. Wanneer mensen zoeken op dit zoekwoord komt uw website hoger in de ranglijst te staan. Deze methode is erg effectief en kosteneffectief, al duurt het effect over het algemeen wel even. Er moet tenslotte wat vaker op een bepaald zoekwoord gezocht worden, dit kan even duren. Verder kunt u onzichtbare teksten op uw website laten plaatsen met daarin hetzelfde zoekwoord, zodat het woord in kwestie vaker op uw site voorkomt zonder dat bezoekers dit kunnen zien. Doordat het woord vaker voorkomt, ziet Google uw site als belangrijk en relevant bij dit zoekwoord en zal de site hoger in de ranglijst komen. Dergelijke teksten worden search engine optimization teksten genoemd en deze kunt u zelf schrijven of laten maken door een gespecialiseerd tekstschrijfbureau. Er zijn namelijk nogal wat eisen waaraan dergelijke optimalisatie teksten moeten voldoen. De andere methode om hoog in Google te komen is al eerder beschreven, namelijk het plaatsen van advertenties. Als u hier gebruik van wil maken, kost u dit vaak wel geld. Het is namelijk zo dat bij elk zoekwoord wat lijkt op het zoekwoord van uw website, een advertentie naar uw website wordt geplaatst in de marges van de zoekmachine. Stel dat u een bakkerij runt, dan kunt u besluiten dat u bij iedere zoekpoging naar ‘bakker’, ‘brood’ en ‘koek’ een advertentie naar uw website wordt geplaatst. Iedere keer dat iemand op deze advertentie klikt, betaalt u een bepaald bedrag aan de zoekmachine. Deze methode is over het algemeen duurder, maar het effect zal sneller zichtbaar zijn. U staat immers met iedere zoekpoging waarvoor u wilt adverteren, bovenaan de pagina. Over het algemeen wordt een combinatie van beide methodes aangeraden om zo effectief mogelijk hoog in Google te komen.

Ondersteuning bij zoekmachine optimalisatie

Het is begrijpelijk als bovenstaande nogal vaag en moeilijk klinkt, websites bouwen is tenslotte een vak apart. Om te zorgen dat u hoog in Google komt te staan, kunt u de hulp inschakelen van een gespecialiseerd bedrijf. Een dergelijk bedrijf is Xyrius, zij zijn te bereiken via www.xyrius.be. Deze organisatie is gespecialiseerd in het creëren van ‘zoekmachine vriendelijke’ websites en kan u tevens helpen om hoog in Google te komen. Dit doen zij door zowel de structuur als inhoud van uw website aan te passen aan de wensen die Google als zoekmachine heeft. Op de website van het bedrijf kunt u zeer veel informatie lezen over wat zij u kunnen bieden, wat zoekmachine optimalisatie precies inhoudt en hoe u hen kunt bereiken. Daarnaast kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen of bellen met de klantenservice om de mogelijkheden die deze organisatie u kan bieden te bespreken.

Bron van dit artikel : http://www.xyrius.be/