Leuk in huis
Image default
Bedrijven

Nieuw dekbedovertrek kopen?

Heb je zin om je slaapkamer te veranderen, heb je een nieuw bed gekocht of wil je gewoon graag een nieuw dekbedovertrek kopen? Voor je het weet ben je je aan al dat mooie beddengoed aan het vergapen. Maar waar kun je het beste op letten als je een nieuw dekbedovertrek gaat aanschaffen? Hieronder volgen een aantal handige tips, zodat jij straks heerlijk onder dat nieuwe, maar vooral passend en voor jou geschikte dekbedovertrek kunt gaan liggen dromen.

Meten is weten

Meet als eerste de maten van je dekbed op en noteer die goed.

Vervolgens is het de vraag van welk materiaal je dekbedovertrek moet zijn. Dat is een kwestie van persoonlijke voorkeur, maar ook welk budget je ter beschikking hebt. Dekbedovertrekken van linnen en satijn zijn wat duurder in aanschaf dan die van katoen. Heb je een gevoelige huid of gauw last van eczeem? Kies dan een dekbedovertrek van 100% katoen of van 100% katoen-satijn. Ben je een koukleum? Dan is een flanellen dekbedovertrek echt iets voor jou. Onderstaand een overzicht van verkrijgbare materialen en bijbehorende eigenschappen.

Katoen

Een katoenen dekbed is voor alle seizoenen geschikt. Hoewel katoen stevig is, voelt het toch zacht aan. Een katoenen dekbed is van goede kwaliteit maar toch erg betaalbaar. Katoen heeft een matte uitstraling.

Katoen-satijn

Dekbedden van katoen-satijn hebben een glanzende uitstraling en stralen daardoor luxe uit. Het materiaal voet glad, soepel en zacht (op de huid) aan. Patronen komen doorgaans prachtig tot hun recht. De prijs ligt ten opzichte van katoen een stuk hoger vanwege de mooie kwaliteit. Dit materiaal wordt vaak met polyester-satijn verward. Uitkijken dus.

Flanel

Een dekbedovertrek van flanel is ’s winters ideaal en wanneer je een echte koukleum bent. Flanel is heerlijk zacht en warm en door de dicht opgeruwde vezels krijgt de slaapkamer een knusse uitstraling. Wees gewaarschuwd, flanel kan zelfs te warm aanvoelen.

Linnen

Wil jij aan jouw slaapkamer een unieke sfeer en uitstraling toevoegen? Kies dan voor linnen, een hoogwaardig en duurzaam natuurproduct. Linnen is ideaal voor in de zomer omdat het de warmte goed reguleert. Hoe langer je de dekbedovertrek in gebruik hebt, hoe mooier en zachter de stof wordt. Een ander groot voordeel is dat je linnen niet hoeft te strijken. De charme zit ‘m juist in de kreukels.
In aanschaf is een linnen dekbedovertrek relatief duur vanwege de uitzonderlijke kwaliteit.

Ben je een onrustige slaper en liggen je voeten halverwege de nacht bloot? Overweeg dan de aanschaf van een dekbedovertrek met instopstrook, een extra strook aan de onderkant van het dekbedovertrek. De instopstrook stop je onder het matras en je dekbed kan (aan de onderzijde) geen kant meer op.

Nu je de afmetingen weet, de keuze van het materiaal hebt gemaakt en eventueel voor een instopstrook kiest, komt het allerleukste gedeelte, het uitzoeken. Houd je het bij neutrale tinten of wil je juist een eyecatcher? Dekbedovertrek kopen? Bekijk het enorme aanbod eens op Sleepworld.