Wonen en Interieur Blog

Duurzaam en gezond wonen

Welke Elelktrische boiler aanschaffen?

Welke Elektrische Boiler moet ik aanschaffen?

De aanschaf van een Elektrische boiler is afhankelijk van een aantal factoren en hoe groot het gezin is. Het is sterk afhankelijk van uw persoonlijk gebruik. Hoe groot is het gezin en hoeveel liter water u per dag nodig zal hebben. Ook is de douchekop van groot belang bij een Elektrische boiler, dit bepaald de hoeveelheid water uit de boiler. En de afmeting van uw bad is belangrijk.

Het is belangrijk om niet te krap te rekenen het zou immers zonde zijn om binnen een aantal jaar weer een nieuw aan te moeten schaffen omdat het gezin groter is geworden. Of omdat uw kleinkinderen op bezoek komen.

Voor het nemen van een bad rekenen wij 120 liter voor comfortabel gebruik, en 170 liter voor een combinatie van douche en bad. Het nemen van een douche 40 liter voor comfortabel gebruik en 70 liter bij lang gebruik en regendouches.

Kraan en verbruik

Een kraan verbruikt ongeveer tussen de zeven à tien liter water per minuut. Als je de beschikbare hoeveelheid water wilt berekenen. Vermenigvuldig dan de inhoud van de boiler met factor van 2 a 2,5. Het warme water wordt tijdens het douchen ook gemengd met koud water, een aangename temperatuur van 37 graden celsius is hier voldoende.

De ingaande temperatuur van het water is ook van belang voor het volume van de boiler, In een warm land is de ingaande temperatuur warmer dan in Nederland. In een warm land is 30 liter ruim voldoende voor een persoon. 

Douchekop en waterverbruik

Een gemiddeld verbruik per douchekop is voor een Eco douchekop 7 tot 10 liter water per minuut. Een normale douchekop 10 tot 15 liter water per minuut en een stort douchekop 20 tot 25 liter water per minuut.

Bereken in dit schema wat voor inhoud boiler je ongeveer nodig hebt.

De Lemet boiler is te bestellen bij Elektrischeboiler.nl en heeft een levertijd tussen de 1 en 2 werkdagen.

 

 

 

Bron van dit artikel : https://www.elektrischeboiler.nl

Comments are disabled.