Leuk in huis
Image default
Gereedschap

Het snoeien van de heg

In het najaar moet er altijd weer een hele boel gebeuren om je tuin weer winterklaar te maken. Een van de klussen is het snoeien van de heg. Dat kan het beste in het najaar gebeuren want dan schijnt de zon er niet meer zo fel op. In de winter kun je het beter achterwege laten want dan staat de groei volledig stil. De snoeiwonden krijgen dan bruine randen.

Een elektrische heggenschaar maakt de klus een fluitje van een cent. Zorg wel ervoor dat je de heg netjes recht snoeit. Je kunt ervoor een draadje spannen als hulpmiddel. Bij een grote heg is het heel handig om een elektrisch heggenschaar te gebruiken maar voor een kleine heg is het eigenlijk maar een beetje onzin. Dit kun je gewoon je doen met een mechanische heggenschaar of een snoeischaar.

De bovenkant van een heg knipt je smaller dan een de onderkant. Dit is om het zonlicht ook helemaal beneden op de laagste takjes te laten komen. Snoei ook niet te rigoureus. Als je voorbij het groen knipt dan komt het helaas niet meer terug.

Heb je nu een flinke tuin en er zijn een hele boel blaadjes in je tuin gevallen? Dan heb je veel gemak aan een bladblazer.  Met een klein tuintje volstaat een hark gewoon. Bladblazers kun je zowel elektrisch aanschaffen als met een benzinemotor. De bladblazers met een benzinemotor maken wel een hoop kabaal. Houdt rekening met je buren als je dit apparaat wilt gebruiken. Een elektrische bladblazer is heerlijk stil. Je hebt ze met een elektriciteitskabel of met een accu. Zo’n kabel is misschien wat minder handig want die zit vaak alleen maar in de weg en is te kort op plaatsen waar je geen stopcontact hebt. Dan kun je er beter een kiezen met een accu.

Bron van dit artikel : http://www.fuxtec.nl