Leuk in huis
Image default
Gereedschap

Voordelen afkortzaag

Een afkortzaag kopen? Het kan zijn dat u daar momenteel aan denkt. Om u toch wat meer duidelijkheid te geven over de afkortzaag geven we u een aantal voordelen. Het is namelijk een cirkelzaag met een aantal handige functies ten opzichte van een handcirkelzaag of cirkelzaagtafel. Het is zelfs mogelijk om een combinatietafel te kopen deze heeft namelijk een cirkelzaagtafel en afkortzaag in één. Dit is mogelijk door een simpele draaitechniek toe te passen waarin het cirkelzaagblad onder de tafel schuift waardoor deze de functie krijgt als zaagtafel. Wilt u wat meer weten lees hieronder een aantal voordelen van de afkortzaag:

1. Precieze zaagsnede

Een afkortzaag heeft als eerste voordeel natuurlijk de precieze zaagsnede die gemaakt kan worden. Zoals de naam ‘afkortzaag’ al zegt is deze machine bedoeld om planken of balken af te korten. Dit is simpel gezegd een stuk van een plank of balk afhalen. Dit werkt anders als bij een cirkelzaagtafel. Hier wordt het werkstuk niet naar het zaagblad toe bewogen, maar beweeg je het zaagblad in verticale richting naar beneden door het te zagen materiaal heen. Dit geeft optimale controle en een perfect resultaat.

2. Schuine zaagsnede

Ook heeft een afkortzaag de handige werking om een schuine zaagsnede te creëren. U kent het misschien wel bij het maken van plintjes. Dan kunt u natuurlijk gebruik maken van een verstekzaag, maar bij grotere werkstukken, zoals balken kan een afkortzaag uitkomst bieden. Door de machine perfect in te stellen kunnen perfecte verbindingen worden gezaagd. Geen gefrustreerde gezichten meer als u weer eens iets moet zagen.

3. Mobiele zaagmachine

De afkortzaag heeft nog een handig voordeel ten opzichte van een cirkelzaagmachine. De echte cirkelzaagmachines zijn een stuk zwaarder en moeilijker te verplaatsen. Bij de afkortzaag is dit vaak niet het geval (verschilt per type). In te kopen met of zonder onderstel, waarin het onderstel vaak ook nog inklapbaar is. Handig voor op klus of voor een standaard plekje in de werkplaats.

Bron van dit artikel : http://www.cirkelzaagkopen.nl/afkortzaag