Leuk in huis
Image default
Geschenken

Waar wordt je verlovingsring eigenlijk van gemaakt?

Het is zover je gaat je geliefde vragen om de rest van haar leven met je door te brengen. Je wilt natuurlijk goed voor de dag komen, met een mooie verlovingsring. Of misschien zoeken jullie samen een ring uit?

Trouwring = verlovingsring
In Nederland is de traditie van de verlovingsring lang niet zo duidelijk als in bijvoorbeeld Amerika. In Nederland komt het dan ook vaak voor dat de trouwring gebruikt wordt als verlovingsring. Wanneer je een verlovingsring uitkiest, kun je kiezen uit diverse materialen. Hieronder staan de bekendste materialen beschreven.

Goud
Geelgoud. De zuiverheid van goud wordt in karaats uitgedrukt. 14, 18 en 22 karaats wordt het meest verkocht in Nederland. Geelgoud werd vroeger bijna altijd gebruikt voor een trouw- of verlovingsring. Geelgoud wordt gefabriceerd door goud met zilver te mengen, puur goud is te zacht voor verwerking.
Witgoud
Witgoud bestaat uit goud gemengd met palladium. Hierdoor ontstaat een witte kleur die lijkt op zilver of palladium. dit geeft een chique uistraling aan je verlovingsring.
Roodgoud
Roodgoud ontstaat door meer koper dan zilver aan het goud toe te voegen. Hoe lager het goudgehalte, hoe roder de kleur van de verlovingsring wordt.
Zilver
Zilver is een metaal dat harder is dan goud. Zilver is gemakkelijk te bewerken, en erg mooi voor verlovingsringen door zijn sterke glans.
Platina
Platina laat zich goed bewerken door zijn buigzaamheid. De kleur is grijswit. Dit metaal is zeer geschikt voor verlovinsgringen voor mensen met allergieën, maar bijvoorbeeld ook voor mensen die veel met hun handen werken, omdat dit metaal niet of moeilijk beschadigd. 
Palladium
Palladium is een metaal dat op platina lijkt. Het is zacht en heeft een witte zilveren kleur. 
Edelstaal
Edelstaal wordt ook wel roestvrij staal genoemd. Het is een erg stevig metaal dat niet snel zal beschadigen. Dit metaal geeft een stoere uitstraling aan je trouw- of verlovingsring.

Veel plezier met uitzoeken en de grote dag!

Bron van dit artikel : http://www.artobject.nl/