Leuk in huis
Image default
Huishoudelijk

Informatie over maatvoering grond vind je op KadastraleKaart.com

Soms kunnen er vraagtekens zijn bij de maatvoering grond. Hoe groot is ene perceel nou eigenlijk precies en waar lopen de grenzen van een perceel? Door een beroep te doen op KadastraleKaart.com kun je deze onduidelijkheden wegnemen.  

Zeer interessant en waardevol platform 

Kadastrale kaart is een interessant platform. In eerste instantie zie je ons land van bovenaf. Je kunt vervolgens inzoomen op eerst je provincie en je gemeente en vervolgens op zoek gaan naar het perceel waarop je woonachtig bent. Heel erg leuk. Kadastrale Kaart.com heeft je echter meer te bieden. Je haalt er tegen een kleine betaling relevante informatie vanaf, waaronder informatie over de maatvoering van een perceel. Dat doe je heel simpel door de kadastrale kaart maatvoering te downloaden.  

Met streetview foto’s en een omgevingskaart 

Download je dat rapport, dan krijg je de maten van een perceel, de afstand tussen de geregistreerde bebouwing op een perceel en de grenzen van een perceel. De hoekpunten worden zo duidelijk, net als de omtrek en de totale oppervlakte van een perceel. Hoeveel oppervlakte neemt de bebouwing in word je inzichtelijk gemaakt, net als het deel van het perceel dat niet bebouwd is. Bij het rapport krijg je streetview foto’s en krijg je ook een omgevingskaart. Het moge duidelijk zijn, niets over de maten van het perceel is vervolgens nog onbekend. Het downloaden is simpel, je hebt de digitale gegevens zo binnengehaald.  

Bied je perceel of kavel te koop aan 

Via KadastraleKaart.com is meer mogelijk. Zo is het een ideaal platform om een perceel of een kavel te koop aan te bieden. Je brengt de grond dan meteen onder de aandacht van mensen die toch al geïnteresseerd zijn in grond. Hoewel je op KadastraleKaart.com alle actuele Kadaster informatie vindt, is het platform niet van het Kadaster. Besluit je om gegevens van de KadastraleKaart.com te downloaden, dan krijg je overigens bebouwingsinformatie van de gemeente bijgeleverd. Niets wat betreft percelen en kavels blijft zo nog geheim. Overigens is alleen het inzoomen op je eigen provincie, gemeente en woonplaats al de moeite van het bezoeken van de digitale kaart van Nederland de moeite waard.