Leuk in huis
Image default
Keuken

Keukenachterwanden van glas

Een nieuwe rage is het plaatsen van een keukenachterwand van glas. Hieronder leest u tien goede redenen voor het plaatsen van een glazen keukenachterwand.

Mooi en schoon

Een glazen achterwand is zowel esthetisch als hygiënisch verantwoord. Met een glazen achterwand blijft uw keuken hygiënisch schoon. Er zijn geen voegen, kieren en naden waar vuil zich in kan nestelen. Met een goede glasreiniger verwijdert u gemakkelijk vetspetters.

Tijdbesparing

Een keukenachterwand van glas kan op elke achtergrond worden gezet. Voorbehandelen of stukadoren is overbodig. Dit bespaart enorm veel tijd. Al te ver uitstekende delen moeten natuurlijk wel worden verwijderd, zoals uitstekende schroeven of spijker. Wanneer er al een tegelwand zit, kan de glazen keukenachterwand er gewoon overheen geplakt worden.

De juiste kleur of stijl

Met een glazen keukenachterwand kunt u kiezen uit transparant of kleur. Misschien vind u het juist leuk dat de oorspronkelijke oude muur zichtbaar blijft, maar wilt u niet het ongemak van de gaten en scheuren. Glas neemt de kleur anders op dan bijvoorbeeld papier, dus de door u gewenste kleur kan heel anders uitvallen. Daarom is er van elke kleur een staal beschikbaar, voor de juiste kleur en tint.

Spiegelend of mat

Het glas van de keukenachterwand is aan beide kanten glad en geeft door lichtweerkaatsing een sprankelend effect. Ook staat een glanzende achterwand erg chic. Wanneer u voor mat kiest kan de tint net even anders overkomen. Ook van matglas zijn stalen beschikbaar.

Persoonlijk

Met een afbeelding of schilderij op de keukenachterwand creëert u een persoonlijke stijl met allure. De afbeelding blijft mooi omdat het beschermd wordt door het glas.

Hitteproof

Met thermisch gehard glas zorgt u voor extra veiligheid. Bij het koken loopt de temperatuur hoog op. Thermisch gehard glas is hiertegen bestand.

Afwerking

Met een glazen achterwand geniet u van een mooie afwerking. Van te voren worden de uitsparingen gemaakt zodat het direct gemonteerd kan worden.

Gepolijste randen

De keukenachterwand van glas heeft geen scherpe randen. De randen worden gepolijst. Bij het schoonhouden hoef u niet bang te zijn dat u in uw vingers snijdt.

Zelf monteren

Met montagekit is het eenvoudig om de glazen keukenachterwand zelf te plaatsen. Mits u de juiste maten heeft opgemeten en de juiste kitsoort en -kleur gebruikt. Dan is het een kwestie van de kit over de glaswand verdelen, stevig aandrukken en wachten tot de kit droog genoeg is om de glasplaat op zijn plek te houden. Bij een transparante keukenachterwand worden er schroeven meegeleverd. U kunt het plaatsen van een glazen keukenachterwand natuurlijk ook uitbesteden aan de glasspecialist.

Bron van dit artikel : http://www.aa-glazenkeukenachterwand.nl/glazen-keuken-achterwand/