Leuk in huis
Image default
Particuliere dienstverlening

Zo zorg je dat alles in huis werkt en blijft werken

Fijn he, een huis waarin alles werkt zoals het zou moeten? Toch is dit vaak een probleem bij met name oude huizen in grote, oude steden zoals Den Haag, Rotterdam of Breda. Oude huizen hebben oude leidingen, oude vloeren, oude elektra en nog veel meer oude faciliteiten die na verloop van tijd simpelweg door hun houdbaarheidsdatum heen zijn en kapot gaan. Vaak gaat het hier om schade in de muur, het plafond of de vloer, wat betekent dat deze ook weer opengebroken moeten worden. En dat maakt dergelijke reparaties duur en erg vervelend. Voorkomen is beter dan genezen dus maak gebruik van de tips uit dit artikel om ervoor te zorgen dat jou huis altijd in topconditie blijft!

Onderdelen om regelmatig na te laten kijken

Wanneer iets in huis eenmaal kapot is ben je eigenlijk al te laat. Nevenschade zoals een beschadigd plafond bij een lekkage, maakt de reparatie alleen maar duurder. Laat daarom bepaalde onderdelen van je woning regelmatig nakijken door een professional. Dat kost wel wat maar op de lange termijn ben je altijd een stuk goedkoper uit dan wanneer je alles op zijn beloop laat.

De riolering

De riolering is bijvoorbeeld een belangrijke. Een kapotte of verstopte riolering is erg vervelend omdat je dan meteen je douche, wasbak of toilet niet meer kunt gebruiken. Allemaal vrij essentiële onderdelen van je woning. Wanneer deze verstopt raken of kapot gaan heb je met spoed een loodgieter nodig en dat is duur want hiervoor wordt vaak een extra tarief gerekend. Bovendien kun je niet zomaar kiezen voor een loodgieter in de buurt want die hebben het ook druk. Zo kan het gebeuren dat je voor een ontstopping in Rotterdam een bedrijf in moet gaan huren vanuit aangrenzende regio’s. en dat kan weer prijzig zijn wat betreft de voorrijkosten.

Het dak

Een lekkend dak is een nachtmerrie voor huizenbezitters. Wanneer het dak doorlekt heeft dat verregaande gevolgen voor de rest van de woning. Zo kunnen spullen op zolder waterschade oplopen, kan het isolatiemateriaal nat worden en daardoor gaan schimmelen of rotten en het kan zelfs voor kortsluiting zorgen in de elektrische bedrading van je woning. Laat je dak daarom regelmatig checken om lekkages te voorkomen.