Leuk in huis
Image default
Vloeren

Tegels Utrecht

Bent u opzoek naar vloertegels, wandtegels, tegels voor in de badkamer of voor in uw woonkamer of hal? Dan kunt u tegels in Utrecht bestellen. Het voordeel van het bestellen van tegels is dat u zelf niet helemaal naar de winkel hoeft te gaan om ze op te halen. Tegels Ukunnen erg zwaar maar ook breekbaar zijn. Dit maakt ze lastig te vervoeren. Als u een grote hoeveelheid tegels koopt zou dit betekenen dat u meerdere keren heen en weer zou moeten of een kar zou moeten huren. Tegels in Utrecht bestellen is dus de ideale oplossing.

 

Soorten tegels

Er zijn veel verschillende soorten tegels uit Utrecht. Naast dat je veel verschillende categorieën tegels hebt. Zoals wand, vloer en badkamertegels. Heb je ook verschillende materialen waar de tegels van gemaakt kunnen zijn. Elk soort materiaal heeft een andere look, feel en zo zijn voordelen en nadelen. Deze categorie is weer opgesplitst in twee andere categorieën.

Dit zijn tegels van natuursteen en keramische tegels:

 

Tegels van natuursteen

Tegels van natuursteen zijn, zoals het woord al zegt, gemaakt van steen dat uit de natuur komt. Het steen worden gedolven uit groeves en naar de fabriek gebracht zodat het hier op maat gesneden kan worden. Tegels die van natuursteen gemaakt zijn zien er erg luxe uit. Hierdoor zijn ze ook ietsje prijziger dan keramische tegels. Elke tegel die gemaakt is van natuursteen ziet er anders uit. Ze worden van deze materialen gemaakt:

–       Marmer

–       Kwarsiet

–       Hadsteen

–       Graniet

–       Kalksteen

–       Leisteen

 

Keramische tegels

Keramische tegels worden gemaakt van aarde. Deze aarde wordt eerst gebakken tot temperateren tot wel 1250 graden. Vervolgens worden er mineralen aan toegevoegd zodat de tegel steviger word. Dit kan in allerlei kleuren gedaan worden. Keramische tegels zijn erg duurzaam en gebruiksvriendelijk. Daarom worden deze tegels vaak gebruikt voor vloeren.

Ze worden van deze materialen gemaakt:

–       Grestegels

–       Terracotta

–       Cementtegels

–       Faience

Bron van dit artikel : https://www.vlagsma.nl/tegels-utrecht/