Tuin onderhoudenMijn grootste doel is het onderhouden van mijn tuin. Jaar na jaar probeer ik het mooiste uit mijn tuin te halen met alle zelfhulpgidsjes, professionele tuiniersboeken en alle kennis die ik in de loop der jaren heb opgedaan. Maar probeer het maar eens spannend voor jezelf te houden. Zo heb ik de tuintafel al meerdere malen op een andere plek gezet. Spelen met de inrichting van je tuin is heerlijk en ontspannend. Een tijdje heb ik een kasje in de tuin gehad, om daar mijn eigen tomaten, sla en aardappelen te kunnen verbouwen. Dat was heerlijk, maar zo’n ding is natuurlijk geen gezicht in de tuin.
Een nieuwe startDus: kas eruit, maar wat nu? Alle planten zijn bij mij al meerdere malen de revue gepasseerd. Ik weet hoe ik het beste rozen op stam kan laten groeien, waar de begonia’s het mooiste staan en hoeveel water ik de blauwe regen moet geven, maar de qua inrichting zit ik even helemaal vast. Natuurlijk heb je op tv veel van die programma’s waar ze dan met een echte tuinarchitect aan de slag gaan en binnen driekwartier staat er dan een tuin waar je ‘u’ tegen zegt. Stiekem wilde ik dat ook. Maar ik wist niet hoe duur advies van een tuinarchitect is, want dat vertellen ze niet in die programma’s…
Tuinarchitect in de tuinDus hier wat meer informatie over de tuin- of landschapsarchitect. Wist u bijvoorbeeld dat je er werkelijk een studie van kan volgen? Het is een richting binnen de studie architectuur aan de TU Delft. In Wageningen zit de oudste opleiding tot landschapsarchitect op WO niveau. Maar ook op het HBO zijn er verschillende plekken waar je van je hobby je beroep kan maken. Ik wilde een tuinarchitect die eens goed naar mijn tuin ging kijken en dat ik vervolgens zelf met het ontwerp aan de slag kon. Maar wat ik meestal tegenkwam was het volgende: Wij maken het ontwerp en voeren het ook uit! En daarmee ging de prijs natuurlijk weer lekker omhoog. Uiteindelijk kwam ik langs een tuinarchitect die me deze optie wel bood. Dick Beijer tuinkunst is nog bekend van de tuinprogramma’s van tv ook! Ik zou mijn eigen tuiprogramma krijgen, maar dan zonder camera’s. Na een eerste gesprek via de telefoon kwam Dick Beijer zelf een kijkje nemen in mijn tuin. Onder het genot van een kopje koffie namen we door wat ik graag wilde; een open zitplek, maar wel veel bloemen en groen. En ik wilde het zelf kunnen maken. Na een aantal weken kreeg ik een mooie, gedetailleerde bouwtekening, waar precies opstond waar wat moest komen. Ik kon er lekker zelf mee aan de slag! En nu is het genieten van deze als nieuw voelende tuin!
|
Bron van dit artikel : http://www.dickbeijer.nl |