Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

Een prettig leefklimaat in uw huiskamer

Wij willen allemaal een prettig leefklimaat in onze huiskamer, maar hoe kunt u dat creëren? Dat kunt u met verschillende factoren bereiken. U zou dubbel glas kunnen gebruiken, zo houdt u de warmte in huis en hoeft u tegelijkertijd minder te stoken. Een goede verwarmingsinstallatie is dan wel van belang, anders kunt u als nog teveel betalen voor uw energierekening. Onderhoudt uw verwarming wel goed, zo gaat deze langer mee en zal langer de gewenste warmte geven. In de zomer als het wat warmer wordt buiten, wilt u het liever wat koeler in huis hebben, een aircosysteem is dan wel op zijn plaats. Die kan uw niet alleen van koele lucht voorzien maar als het wat koeler wordt ook van warme lucht. Dit alles kan bijdragen aan een prettig leefklimaat.

Verwarming monteur

Wilt u uw ketel zo lang mogelijk gebruiken? Neemt u dan een onderhoudscontract, de verwarming monteur komt dan af en toe langs om uw CV te controleren en te onderhouden. Op die manier behoudt u uw prettige leefklimaat in de winter en zal het niet snel koud worden bij u in huis. Als u nog geen dubbel glas heeft in huis, dan raden wij u dit wel aan. Al doet uw verwarming het nog zo goed, als u geen dubbel glas heeft, verdwijnt er heel wat warme lucht door dat enkele glas heen. Zo blijft u er tegenaan stoken.

Muurverwarming

Tegenwoordig is er veel mogelijk, tegenwoordige is er ook al muurverwarming. Bij muurverwarming worden de radiatoren weg gehaald en wordt de verwarming in de muur geplaatst. Die verwarming neemt een groot gedeelte van de muur in beslag en geeft ook veel warmte af. Het is snel warm in de gewenste ruimte. Ook bij muurverwarming is dubbel- of HR++ glas eigenlijk nodig, anders verdwijnt er veel warmte en zal u blijven stoken. Tijdens de zomer hoeft u de verwarming niet aan te zetten en kunt u een lekker raampje of een schuifpui openzetten. Mocht het in de avond weer afkoelen, dan is uw kamer zo weer opgewarmd met de muurverwarming. 

Bron van dit artikel : http://www.verwarming-nu.nl