Wonen en Interieur Blog

Woning en Tuin

Hoe belangrijk is goed afzuigen en ventileren in uw woning ?

De nieuw gebouwde woningen van tegenwoordig zijn zeer goed geisoleerd. Als men dus slecht afzuigt en de ramen niet regelmatig open zet, zullen de stoffen, pollen, mijten en schimmels zich kunnen verzamelen in uw woning. In de oude huizen daarentegen is weer veel kans op vocht en krijgen schimmels daar een kans zich voort te planten. Dit alles met als gevolg een zeer slecht leefklimaat met kans op longziektes en allergien die erg vervelend en zelfs gevaarlijk kunnen zijn.

Deze problemen zouden eenvoudig op te lossen zijn door goed af te zuigen met bijvoorbeeld een centraal afzuigsysteem en andere een afzuiger per ruimte. Maar ook regelmatig even gedurende een kwartier de ramen open zetten maakt al veel uit. Wist u dat vochtige huizen moeilijker te verwarmen zijn? Regelmatig de ramen open verlaagt het vocht in de lucht en bespaart dus op uw kosten voor verwarmen.

Controleer dan ook meteen of uw woning is voorzien van de juiste afzuigers en check regelmatig de roosters en filters. De filters worden wel iedere jaar vervangen?

Bij ventitielatievoordeel.nl hebben ze hele handige oplossingen voor regelmatig afzuigen van uw woning. Heeft u wel eens gedacht aan een afzuiger die werkt op zonneenergie ? Deze slaat automatisch aan als de zon een beetje schijnt en zuivert dus gratis uw ruimtes zolang deze blijft schijnen.

Maar ook een luchtcollector is een ideale oplossing. Deze haals koude lucht uit de omgeving en verwarmt het met de zon waarna de lucht 10 tot 30 graden warmer weer in uw ruimte wordt teruggeblazen. U bespaart dus ook nog op uw kosten verwarming.

Kijk ook eens op de website van https://ventilatievoordeel.nl

Bron van dit artikel : https://ventilatievoordeel.nl/

Comments are disabled.