Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

Houten hanglamp

Houten hanglamp

Houten hanglampen zijn ideaal om je interieur een stijlvolle, luxueuze uitstraling te geven. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, zodat er altijd wel een te vinden is die geschikt is voor jouw interieur. Met een houten hanglamp kun je werkelijk alle kanten op. Niet alleen zijn er verschillende soorten hanglampen, maar vanwege de eindeloze mogelijkheden met hout kun jij je interieur iedere draai geven die je maar wilt.

Lees verder om te ontdekken wat je allemaal kunt met een houten hanglamp.

Haal de natuur in huis

Met een hanglamp van hout heb jij je eigen stukje natuur in binnenshuis. Het maakt niet uit of je net verhuisd bent of toe bent aan iets nieuws; verlichting zorgt altijd voor sfeer. De lampen kunnen gemaakt zijn van verschillende soorten hout, écht uit de natuur. Denk bijvoorbeeld aan:
– eikenhout;
– drijfhout;
– wrakhout;
– aanspoelhout;
– resthout;
– en meer…

Soorten houten hanglampen

Op dit moment zijn hanglampen met takken erg populair. Deze (vaak handgemaakte) plafondlampen staan beeldig in een landelijk interieur. Sommige hanglampen hebben kappen, andere niet. In veel gevallen kun je ook de soort ketting kiezen. En uiteraard is de kleur van de lamp niet onbelangrijk; ook hier heb je veel keuze in.

Veel lampen zijn dimbaar. In een ruimte waar je soms ook wat minder fel licht wilt, is het aan te raden om te kiezen voor een dimbare lamp. Voor ieder moment van de dag is namelijk een andere verlichting het prettigst.

Moderne of klassieke uitstraling

Voor ieder type interieur bestaat er een geschikte houten hanglamp. Houten verlichting past bijvoorbeeld heel goed bij een klassiek interieur, waar meerdere houtsoorten in voorkomen. De verlichting draagt bij aan de creatie van een warm gevoel in huis. Ook een ‘vintage look’ kan perfect gecreëerd worden met houten verlichting. 

Met een hanglamp maak je een statement, in wat voor stijl dan ook. Een houten hanglamp in een modern ingerichte woning springt namelijk net zo zeer in het oog als in een klassiek ingericht interieur. Een houten lamp boven een glazen salon- of eettafel zorgt bijvoorbeeld voor een bijzonder fraai aanzicht. 

Trendy, op iedere plek in huis

Je kunt de lamp natuurlijk ophangen waar je zelf wilt. Er zijn echter plekken die uitermate geschikt zijn voor het ophangen van een houten hanglamp. Boven de eettafel in de woonkamer of keuken is een houten hanglamp bijvoorbeeld een echte eye-catcher. Maar waar je misschien niet zo snel aan zou denken, is dat een hanglamp ook heel mooi kan staan in de slaapkamer, bijvoorbeeld boven het dressoir. Ook is het is een trend om verschillende hanglampjes bij elkaar op te hangen. Dit zorgt voor een unieke sfeer, bijvoorbeeld boven de nachtkastjes. Samen vormen ze dan één geheel. Hang ze bijvoorbeeld in een vierkant, cirkel of op een rijtje. Ook kun je variëren qua hoogte.

Met een houten hanglamp kan er in ieder geval weinig mis gaan. Je creëert sfeer in de ruimte, zorgt voor verlichting én voor een stijlvol interieur!

Bron van dit artikel : http://www.landelijke-lampen.nl/