Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

Industriële lampen

Bij industriële lampen denkt men vaak gelijk aan industriële hanglampen. Terwijl er tegenwoordig ook andere soorten industriële verlichting bestaan. Dus hoe komt het eigenlijk dat we de industriële lampen gelijk associëren met industriele hanglampen?

Ontstaan industriële hanglampen

Dit komt door de Industriële Revolutie. Iedereen kent wel dat bekende plaatje van een rij industriële hanglampen op een rij in een fabriek. In de tijd van de Industriële Revolutie ontstonden er namelijk enorme fabrieken die grote lampen nodig hadden om alles goed te kunnen verlichten. Men gebruikte grote stalen kelken met gloeilampen. Deze hingen ze op aan het plafond zodat men een zo groot mogelijke oppervlakte kon verlichten. En zo stonden ze natuurlijk ook niet in de weg. Lange tijd waren deze industriële hanglampen voornamelijk erg praktisch en men kocht deze lampen niet om in hun eigen huis op te hangen. Na de opkomst van de TL-lamp verdween de industriële hanglamp een beetje naar de achtergrond. Maar dat plaatje van die industriële lampen aan het plafond van de fabriek bleef men wel onthouden.

Meer soorten fabriekslampen

Tegenwoordig zijn industriële lampen weer helemaal terug. Ze passen in vrijwel elke interieurstijl en men is helemaal gek op de stoere, robuuste uitstraling van deze lampen. De lampen kunnen in een strakke, moderne kamer juist een speels effect creëren. De industriële lampen zijn sinds eind 2009 weer helemaal hip en worden alleen nog maar populairder. Een groot gedeelte van de collectie industriële lampen van nu zijn nog steeds de hanglampen. Maar tegenwoordig verstaan we onder de term industriële lampen meer dan dat. Er worden nu ook andere soorten industriële lampen gemaakt. Zo zijn er tegenwoordig ook industriële wandlampen, vloerlampen, spots, tafellampen en zelfs badkamerlampen. Deze lampen hebben nog steeds dezelfde kenmerken als de originele industrie hanglampen. Zo zijn ze nog steeds gemaakt van verschillende soorten metalen en zijn er grote schroeven en bouten in verwerkt. Ze hebben dezelfde stoere uitstraling als de hanglampen. Nieuw zijn de fabriekslampen in kleur. Vroeger waren de lampen alleen beschikbaar in de originele staalkleur, maar tegenwoordig kunnen ze in een kleur worden gespoten. Zo bestaan er nu bijvoorbeeld ook witte, zwarte en rode lampen.

 

Meer weten over industriële lampen

Mocht je meer willen weten over industrielampen, dan verwijzen wij je graag door naar de website van Industrielelampen-online.nl. Hier kan je de originele hanglampen vinden, maar wij bieden je ook vele andere soorten fabriekslampen aan.

Bron van dit artikel : http://www.industrielelampen-online.nl/