Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

Voordelen van veranda

Een houten veranda is natuurlijk de ideale toevoeging aan uw huis. Het is een luxe waar veel mensen van dromen. Veranda’s zijn niet alleen handig voor de zomerdagen maar ook voor de winterdagen. In de zomerse tijd kunt u van de buitenlucht genieten zonder de hele dag in de felle zon te zitten. S ’winters kunt u genieten van het zonnetje zonder in de kou te zitten. Maar een veranda biedt u nog veel meer dan alleen dat.

Waardestijging en een investering

Een veranda heeft een hoge waarde bij de woning. Dit komt doordat veranda’s nog niet veel voorkomen in Nederland. Door een veranda aan te schaffen verhoogt u de waarde van uw woning. Het wordt gezien als een pluspunt en aanvulling op de woning. In sommige situaties is de veranda zo waardevol dat de kosten lager zijn dat de opbrengst. Een veranda is dus echt een investering. Maar belangrijker nog dan de waardestijging is uiteraard de stijging van uw woongenot. Dat is natuurlijk nog veel meer waard.

Isolatie in zomer en winter

Als een veranda goed geplaatst is heeft dit niet alleen voordeel voor het buiten zitten. Het werkt namelijk ook als isolatie voor binnen. Doordat er een extra groot schaduwvlak tegen uw huis valt door de veranda. Stijgt de tempratuur binnen ook veel langzamer. Dit neemt ook een ander voordeel mee, namelijk energiebesparing. Doordat het binnen dus koeler blijft wordt er minder stroom gebruikt om het huis koel te houden. Maar ook andersom. Als de veranda voorzien is van een glazen spui is de isolatie ook in de winter beter. De wind waait hierdoor niet naar binnen. Aangezien er een extra ruimte is waar de wind eerst doorheen moet. De wind wordt daar gebroken waardoor er minder warmteverlies is.

Tuinmeubelen bescherming

Een veranda heeft nog meer voordelen, een daarvan is de bescherming die het levert voor uw tuinmeubelen. UV-licht heeft namelijk niet alleen een schadelijk effect op mensen maar ook op meubels. Door zonlicht verkleuren ze sneller. Al is slecht weer ook niet goed voor de meubelen. Door slechte bescherming van deze externe factoren verliezen ze sneller waarde en verouderen ze sneller. Een veranda zorgt ervoor dat de meubels beschermt staan en dus langer hun waarde houden. Ook zorgt het ervoor dat de levensduur langer is.

Veranda van hout

Een veranda moet natuurlijk wel bij de sfeer en uitstraling van uw huis passen. Een houten veranda past bij ieder huis. Met hout kunt u iedere sfeer creëren. Van modern tot een westerse look, alles is mogelijk. U kunt de veranda helemaal afstemmen op uw wensen.  Een houten veranda is dus een echte toevoeging aan uw woning.

https://www.degoedkoopsteveranda.nl/houten-veranda