Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

wollen kleed

Iedereen weet dat wol lekker warm is bij kou en zacht aan de voeten. Maar wist u ook dat wol waterafstotend en brandwerend is? Dit zijn sommige van de redenen waarom wol een veelgebruikte stof is voor bijvoorbeeld het maken van kleding en kleden.

Wollen kleden zijn een veelvoorkomend onderdeel van de inrichting van huizen over de gehele wereld. Dankzij de mogelijkheid om ze in vrijwel iedere afmeting te maken en qua kleur aan te passen, zowel effe als een patroon, wordt het veel gebruikt bij woningdecoratie.

Zoals gezegd zijn wollen kleden lekker warm aan de voeten. Dit komt doordat er in de wol, tussen de kleine gekrulde vezels zich veel stilstaande lucht bevindt. Stilstaande geleidt heel slecht warmte, waardoor de wol dus altijd lekker van temperatuur aanvoelt. Mede dankzij deze reden hebben bijvoorbeeld veel mensen een wollen kleed(je) naast het bed liggen. Omdat het heerlijk warm en zacht aanvoelt bij het opstaan uit bed.

Wol kent nog meer goede eigenschappen die het een ideale stof maken om kleden van te maken. Zo is het brandwerend en water- en vuilafstotend. Wanneer er dus bijvoorbeeld een glas water op zou vallen wordt dit niet direct geabsorbeerd door de wol. Een emmer water echter wel.

Daarnaast is wol ook nog eens heel erg elastisch. Wol kan wel tot ongeveer 35% uitgerekt worden zonder te scheuren.

Wollen kleden zijn ook erg populair bij het inrichten van het huis. De eigenschappen die wol bezit maken het een ideale toevoeging. De mogelijkheid om wol in alle kleuren te verven en er patronen op aan te brengen maken het dat er altijd wel ergens een kleed te vinden is dat bij u en uw inrichting past. Daarnaast voegt een wollen kleed veel gezelligheid en warmte toe aan uw inrichting. Neem de tijd bij het uitzoeken van het juiste kleed, want als u het goed doet gaat een wollen kleed heel lang mee en zult u er jaren plezier van hebben.

Bron van dit artikel : http://wollenkleed.nl

Gerelateerde artikelen

Teakhouten bank? De Teakspecialist.nl!

waterontharder

Hoe kan je het isoleren van een schuin dak het beste aanpakken?