Leuk in huis
Image default
Woningen

Hoe koop ik het juiste bed?

Steeds meer mensen slapen slecht, veel externe en interne factoren spelen hierbij een rol. Hoog tijd voor een interessante blog over slaap dus! Dat slaap belangrijk is moeten we jou dan ook niet meer uitleggen. Dat een goed bed hiervoor cruciaal kan zijn, misschien wel. Na het lezen van deze blog weet je dan ook exact welk bed jij moet aankopen voor een goede nachtrust!

Kies een plaats in de kamer

Vooraleer je een bed koopt is het belangrijk om te kijken naar de afmetingen. Dat jouw toekomstig bed in de slaapkamer gaat staan is logisch. Maar waar ga je deze precies zetten? Ga je voor een eenpersoonsbed? Of toch voor een tweepersoonsbed? Hierdoor kan je sneller filteren bij jouw keuze voor bedden.

Slaapkamer

Boxspring of lattenbodem?

De basis van je bed kan bepaalt worden door een boxspring of een lattenbodem. Een boxspring is letterlijk vertaald een box met veren. Binnen deze box zijn de veren verwikkeld in de lattenbodem. Daarnaast is de buitenkant afgewerkt met een houtstructuur. Door deze combinatie is je bed enerzijds hoger en anderzijds zien we dat veel mensen deze look verkiezen.
Naast een boxspring heb je ook de klassieke ‘lattenbodem’. Hier is geen verdere uitleg voor nodig. Echter gaan veel mensen ervan uit dat een boxspring automatisch beter is dan een lattenbodem. Dit is fout, een kwalitatieve lattenbodem zorgt voor hetzelfde slaapcomfort als een boxspring.

Kies een matras die je laat dromen

De juiste matras bepaald hoe jij gaat slapen, daarom is dit een cruciaal element voor ‘een juist bed’. Bij de keuze is het belangrijk om volgende punten mee te nemen.

  • Jouw lengte, kies bedden die lang genoeg zijn voor jouw lengte
  • Jouw postuur, indien je een zwaarder gewicht hebt, dient je matras hiervoor voorzien te zijn.
  • Lichamelijke klachten, investeren in een duurdere en kwalitatievere matras is hiervoor een aanrader

Daarnaast is een matras zeer persoonlijk. De ene persoon houdt van een hardere matras terwijl de andere een zachtere matras verkiest. Het uittesten van meerdere bedden is dan ook een aanrader voordat je een definitieve keuze maakt. Bij je keuze kan het zeker en vast helpen om je te laten adviseren door een professionele verkoper.

Kortom, de keuze van een juist bed is variabel. Dit wil zeggen dat er geen ‘juist’ of ‘fout’ is. Echter weet je nu wel dat bij een goed bed meer komt kijken dan enkel en alleen de matras. Een kwalitatieve lattenbodem of boxspring in combinatie met een matras naar jouw keuze zorgt voor een compleet geheel. Ten slotte adviseren we om te investeren in een juist bed! Je slaap is namelijk goud waard, zowel op korte als op lange termijn!