Wonen en Interieur Blog

Woonaccessoires

Tips voor aanschaf zonneboiler

Tips voor aanschaf zonneboiler

Indien er een zonneboiler wordt aangeschaft, dient er op een aantal punten te worden gelet. Let op dat er een bouwvergunning nodig is in enkele gemeente, om de zonneboiler te mogen plaatsen. Dit kan worden nagevraagd bij alle gemeentes of op bepaalde websites. Een bouwvergunning is echter niet altijd nodig. Het is altijd goed om het even na te vragen voor dat aan de installatie wordt begonnen.

Komt u er zelf niet uit? Neem dan contact met ons op ( Elektrischeboiler.EU )voor meer informatie 

• Grootte

De grootte van een zonneboiler is afhankelijk van het warmwater gebruik. Daarnaast is ook de benodigde capaciteit van belang voor de verwarming van het water. Het gehele systeem kan in totaal wel honderden kilo’s wegen. Let op dat het dak dit gewicht wel aan moet kunnen.

• Temperatuur

De temperatuur in een zonneboiler moet hoog genoeg zijn om legionellabacterie te voorkomen. Indien er een temperatuur van 60 graden Celsius wordt aangenomen, voorkomt dit de groei van bacteriën. Het verwarmingstoestel komt in actie als de zon niet genoeg schijnt om de temperatuur van 60 graden te behouden. Het water wordt dan na verwarmt. Op een zonnige zomerdag kan de temperatuur stijgen tot wel 90 graden Celsius.

• Plaatsen van een zonneboiler

Het is belangrijk dat de collectoren zoveel mogelijk zonlicht opvangen. Hiervoor dienen de collectoren op het zuiden te worden gericht. Let daarnaast op dat de zonnepanelen niet in de schaduw van bomen vallen. Wanneer de zonnecollectoren schuin worden geplaatst kan er maximaal zonlicht op de panelen vallen. Dit is het effectiefste. Een zonneboiler installeren vereist de nodige kennis. Het beste kan dit dan ook worden gedaan door vakmensen.

• Schoonmaken

Het is belangrijk om de zonnecollectoren minstens twee keer per jaar schoon te maken. Op deze manier kan maximaal rendement worden behouden. Dit kan ook bij aankoop van een zonneboiler in een onderhoudscontract worden opgenomen.

Gebruik zonneboiler

Het beste kan er in de ochtend warm water worden gebruikt. Het water heeft dan de rest van de dag de tijd om opnieuw te verwarmen. In de avond is er dan wederom warm water. Dit is het meest efficiënt.

Bron van dit artikel : http://www.elektrischeboiler.eu/lemet-elektrische-boiler/lemet-zonneboilers

Comments are disabled.