Leuk in huis
Image default
Woonaccessoires

Vloerlamp in verschillende stijlen

Klassieke vloerlamp

Veel bronskleurige lampen zijn geschikt voor het klassieke interieur, met een mooie stoffen kap of een crèmekleurig glas. Kappen zijn vaak te krijgen in vele verschillende kleuren zodat u een kleur kan uitzoeken die goed bij het interieur aansluit. Ook in bronskleurige lampen heb je uitvoeringen die toch wat strakkere vormgeving hebben en daardoor ook passen in een midden-klassiek interieur. Deze zijn vaak uitgevoerd met een halogeenlampje of een LED lamp. Er zijn ook vloerlampen die een combinatie hebben van direct en indirect licht naar boven wat soms een uitkomst kan zijn bij een stoel of bank waar u zit te lezen.

Moderne vloerlampen

De meeste moderne vloerlampen zijn staalkleurig, wit of zwart. De vormgeving is zeer verschillend en de toepassing ervan ook. Uitgevoerd met gewone gloeilampen, spaarlampen of LED  verlichting. Let op dat het wel belangrijk is om de verlichting in huis een beetje in dezelfde stijl te houden anders wordt het al snel een rommelig geheel. Er worden vaak series gemaakt van een fabrikant die precies bij elkaar passen zo creëer je wel een eenheid in je huis. Moderne vloerlampen zijn er voor sfeerverlichting maar ook om goed bij te werken of lezen. Hieronder een voorbeeld van een mooie combinatie van lamp en interieur. Deze lamp kan worden gedimd en daarom is het ook mogelijk om bij te lezen en te gebruiken als sfeerlamp. Bij deze lamp is eventueel ook een wandlamp, tafellamp en hanglamp krijgen.

Industriële vloerlampen

Industriële vloerlampen hebben een stoer uiterlijk en lijken rechtstreeks uit de oude fabrieken te komen. Leuk te combineren met andere industriële lampen in een modern interieur of brocante inrichting. Vaak zijn dit soort lampen uitgerust met een grote metalen kap of ze staan op een driepoot statief. De afwerking is vaak wat minder subtiel maar dat hoort juist bij deze stoere lampen.

Design vloerlampen

Dit zijn vaak moderne vloerlampen die zijn ontworpen door bekende designers uit Nederland of het buitenland. Bekende namen uit Nederland zijn dan Moooi, Artemide en Harco Loor. De prijs is vaak wat hoger maar dan heb je ook wel wat bijzonders in huis. De meest uiteenlopende en aparte modellen zijn te krijgen en hiermee kunt u een echt een eyecatcher creëerden in uw interieur.

Best moeilijk om een goede keuze te maken tussen al deze mogelijkheden. Belangrijk is wel dat de vloerlamp aansluit bij de rest van het interieur zodat het een mooi en sfeervol geheel wordt.

Bron van dit artikel : http://huis-kamer.nl/vloerlampen-in-de-huiskamer/