Leuk in huis
Image default
Woonaccessoires

Waar hang je Plafondlampen?

Plafondlampen – waarom zou je kiezen voor een plafondlamp en niet voor een hanglamp? Welke stijlen plafondlampen zijn er?  In welke ruimte kiest men veelal voor deze lampen? En waarom?

Slaapkamer plafondlampen

In de slaapkamer kiest men veelal voor plafondlampen. Waarom?  Een plafondlamp zorgt voor een goede lichtverdeling. Hanglampen richten hun licht gerichter. Je wilt geen lichtspot op je bed hebben. Je wilt de totale ruimte belichten. Daarom zijn hanglampen geschikter voor het belichten van een tafel. En dus minder geschikt als verlichting voor in de slaapkamer. Plafondlampen zijn vaak plat en verlichten de hele slaapkamer in plaats van alleen het bed. Bovendien stoot je niet je hoofd, als je toevallig op de bedrand zit.

Badkamer plafondlampen

In een badkamer bevinden alle meubels zich tegen de wand.  En de lichtbron bevindt zich veelal in het midden van de ruimte.  Je loopt dus voordurend onder de lichtbron door.  Een hanglamp hangt laag. Wij Nederlanders zijn het langste volk ter wereld. Een laag hangende lamp is dus geen optie. Een plafondlamp is vaak plat en bevind zich tegen het plafond. Ideaal, zo kun je, je vrijuit in de badkamer begeven. Zonder je hoofd te stoten. Daarnaast zijn hanglampen niet spatwater dicht.  Een plafondlamp met een IP44 waarde is wel spatwaterdicht.  Van de douche komt veel stoom, stoom wordt condens.  Deze vocht kan bij een verkeerde lamp erg gevaarlijk zijn.  Een lampenkap van stof word vochtig en gaat schimmelen. Dat is slecht voor de gezondheid. Maar een lamp die niet geschikt is voor de badkamer zal vroeg of laat ook kortsluiting op leveren. Kies daarom altijd voor een plafonnière welke specifiek geschikt is voor een badkamer en is voorzien van een IP44 waarde.

Plafondlampen woonkamer

Naast de badkamer en slaapkamer zie je plafondlampen ook veelal in de woonkamer. In de woonkamer wil je de tafel goed belichten. Daar gebruik je een hanglamp voor. Deze hangt boven de tafel. En zorgt zo direct voor goed licht op de tafel.  De omgeving  wordt niet goed belicht door deze hanglamp.  Bij een lage salon tafel is het een ander verhaal. Je werkt of eet niet aan een lage salontafel. Dit doe je aan de eettafel in de eethoek. Als je werkt wil je kunnen zien wat je doet. Als je eet wil je kunnen zien wat je eet.  De salon tafel bevindt zich in de zithoek. De salontafel is lager en bedoeld voor een kopje thee, een hapje of een drankje. Het is een sfeervolle en gezellige plek in het huis. Een sierlijke grote plafondlamp is deze hoek de beste oplossing. Geen kleine platte plafonnière, maar een grote sfeermaker. Geen praktisch licht, maar sfeerlicht voor de gezelligste plek in huis.  Bijvoorbeeld een grote bloemen plafonnière of takkenbos plafondlamp zie je veel terug in de zithoek van een huis.

 

Lampen in hal of gang

De laatste plek waar plafonnières veel voorkomen is de hal of gang. Dit is eigenlijk hetzelfde verhaal als de badkamer. De lichtaansluiting bevindt zich in het midden. Daar waar we veel lopen. Een lage lamp is daarom niet praktisch. Een platte plafonnière is daarom veel praktischer.

 

Waar koop deze lampen?

Plafondlampen koop je eenvoudig bij webshop van Direct Lampen.  Hier vind je lampen in alle soorten en maten voor alle toepassingen. Het is een ideale webwinkel. Je betaalt hier geen verzendkosten. En zelfs retour sturen is gratis. Mocht je vragen hebben, kun je altijd bellen met de helpdesk. Deze is goed bereikbaar en ze denken graag met je mee. Daarnaast hebben ze ook een winkel in Veenendaal. Veenendaal ligt midden in Nederland.  En is eenvoudig bereikbaar vanaf Utrecht en Arnhem.

Bron van dit artikel : http://www.directlampen.nl/plafondlampen