Leuk in huis
Image default
Aanbiedingen

Advies bij jaloezieën aanschaffen

Advies nodig bij jaloezieën voor je raam? Het uitzoeken van nieuwe jaloezieën kan soms wat lastig zijn. Jaloezieën heb je namelijk in vele diverse soorten, maten en kleuren. Daarom hieronder informatie over jaloezieën!

 

Kennismaken met houten jaloezieën

Naast aluminium jaloezieën heb je ook nog houten jaloezieën. Dit past ideaal in een klassiek, warm interieur. Houten jaloezieën geven namelijk, in tegenstelling tot aluminium jaloezieën, een veel meer sfeervolle look. Aluminum jaloezieën zijn met name geschikt voor een strakke uitstraling. Houten jaloezieën zijn te koop bij diverse grote winkelketens, maar je kan ook houten jaloezieen op maat laten maken bij verschillende leveranciers. Zo is alles van top tot teen naar jouw wens! Er zijn veel verschillende soorten, maten & kleuren. Zo kun je  eindeloos combineren.

Horizontale jaloezieën informatie

Je hebt niet alleen verticale jaloezieën maar ook horizontale jaloezieen. Verticale jaloezieën zijn in vergelijking tot horizontale jaloezieën veel minder lichtdoorlatend en saaier om te zien. De lichtval is beter te reguleren met horizontale jaloezieën. Een nadeel van horizontaal ten opzichte van verticaal is dat horizontale jaloezieën een stuk moeilijk schoon te maken zijn. Een ander nadeel is dat verticaal een vervelend geluid (klapperen) maken bij het dicht- en opendraaien, maar ook bij een openstaand raam gaan de lamellen tegen elkaar tikken. Bovendien zijn verticale jaloezieën veel functioneler en staan strakker en zakelijker. Heel ideaal voor in een bedrijfsruimte bijvoorbeeld. Daarnaast zijn ze een stuk hygiënischer dan horizontale jaloezieën, ze zijn namelijk veel makkelijker schoon te maken.

 

Bron van dit artikel :