Leuk in huis
Image default
Aanbiedingen

Je huis isoleren

Je huis isoleren is erg belangrijk en neemt veel voordelen met zich mee. Bouwmarkt Nederland webshop vertelt je graag alle redenen en voordelen.

Energiekosten besparen

De energiekosten stijgen enorm. Door goed te isoleren houdt je woning in de winter langer warmte vast en blijft je huis kouder in de warme periode. Logisch gevolg hiervan is dat je de airco en verwarming minder vaak hoeft te gebruiken. Doordat deze apparaten daardoor minder vaak aan staan verbruik je minder energie wat ervoor zorgt dat je minder betaalt voor energie.

Goed voor het milieu

Een ander mooi gevolg van het besparen op je energiekosten is dat het goed voor het milieu is. Wanneer je huis goed geïsoleerd is, zul je minder gebruik hoeven maken van energie. Dit zorgt ervoor dat je minder CO2 uitstoot.

Je huis wordt meer waard

Een goed geïsoleerde woning krijgt een betere energielabel. Dit zorgt ervoor dat je woning meer geld waard wordt.

Lekkerder wonen

In een goed geïsoleerde woning blijven koude muren warmer. Dit zorgt voor minder vocht en condensatie. Dit betekent dat schimmel geen kans heeft in jouw huis. Hierdoor heb je in huis dus geen last meer van schimmel op de wanden, wat naast meer wooncomfort ook nog eens beter voor je gezondheid is. Schimmel in huis is namelijk slecht voor je gezondheid.

Minder last van geluid van buitenaf

In een slecht geïsoleerde woning heb je vaker last van geluidsoverlast. Veel isolatiemateriaal werkt ook geluidswerend. Wanneer je dus kiest om te isoleren zorg je er ook voor dat je minder last hebt van geluid. Dit kan daarom een ideale uitkomst zijn wanneer je bijvoorbeeld last hebt van het geluid van mensen in je straat.