Leuk in huis
Image default
Bedrijven

Het coderen van drank en levensmiddelen

Het is nodig dat op alle dranken en levensmiddelen informatie staat over wat er precies in zit, waar het vandaan komt en tot wanneer het houdbaar is. Bij KBA-metronic voldoen de printers aan de vele eisen van de drank en voedselindustrie. Ze zorgen voor de hoogte productveiligheid en hoogte productiesnelheden. Dit in combinatie met uitstekende teksten en printkwaliteit. Door de flexibele codeeroplossingen en de professionele omzetting zorgt dit voor een soepele productieverloop. Dit kan gaan om die minimale houdbaarheid van een product, de productiedatum en overige informatie. Er wordt gekeken naar de opdracht en aan de hand daarvan wordt er gekeken naar welke manier van coderen het beste werkt.  Een goede manier voor de etikettering van levensmiddelen.

Volgens Europa  moet de etikettering wel aan een paar regels voldoen. Volgens de regels moet de tekst op de etiketten goed leesbaar zijn. Ook moet de tekst op het etiket goed bij de verpakking van het product passen. Het moet een helder en duidelijk schriftbeeld zijn. Behalve de kwaliteit van de codering gaat het er nu ook om hoe het er uit ziet. Producten die niet lang houdbaar zijn hebben prioriteit met het geven van een houdbaarheidsdatum. Daarom wordt de datum gelijk aan het product toegevoegd zodat het verpakt wordt om te voorkomen dat er iets gebeurd.

Hierdoor blijkt weer dat coderen iets is wat niet meer uit ons leven is weg te denken. Het wordt gebruik in verschillende bedrijfstakken en komt vaak terug in het dagelijks leven. Wanneer je naar de supermarkt gaat staat heel de winkel vol met product die gecodeerd zijn. Een goede codering is nodig om te laten zien wanneer producten gemaakt zijn en tot wanneer ze goed zijn, dit heeft alleen maar voordelen en voorkomt nare situaties. En dit kan allemaal door printen op folie. Neem voor meer informatie over coderen vooral een kijkje op de site van KBA-Metronics.

Bron van dit artikel : https://coding.koenig-bauer.com/nl/