Leuk in huis
Image default
Bedrijven

Goede mondverzorging is essentieel!

Wanneer u hoort dat een implantaat tand nodig is, is dit niet het leukste om te horen. Het kan zijn dat je door een ongeluk of slechte verzorging een tand of kies verliest, wanneer dit gebeurt krijg je een implantaat. Wanneer dit allemaal achter de rug is, is goede mondverzorging essentieel!

Wanneer je implantaat tand hebt betekend dit niet dat er geen ontstekingen meer kunnen plaats vinden rondom deze tand. Bij een implantaat tand gaat een onstekingsproces zelfs sneller dan bij een normale tand omdat de botafbraak een stuk sneller gaat. Gelukkig zijn er manieren om dit te voorkomen en niet ineens last te hebben van een kaakontsteking. Voor deze mondverzorging kun je naar de mondhygiënist gaan en gaan voor een behandeling die precies bij het probleem past. Wanneer deze reiniging is gedaan kunt u daar thuis zelf mee verder. Om het gebit thuis goed te blijven verzorgen krijgt u een persoonlijk verzorgingsrooster mee met de bijbehorende spullen. Hiermee kan de situatie niet verergeren en soms worden voorkomen.

Om dit goed te verzorgen is het ook belangrijk dat u gebruik maakt van de juiste benodigdheden. Gebruik een speciale tandenborstel die niet schadelijk is voor de implantaat tand. Het is ook belangrijk goed tussen de tand schoon te maken met een rager.

Heeft u al last van een echte ontsteking, doe er dan meteen wat aan. Het is de bedoeling dat u dat terug gaat naar de plek waar het implantaat is geplaatst zodat er wat aan gedaan kan worden. Aan de hand van chirurgie kan er dan geholpen worden. Bij de Orfeokliniek kunt u terecht voor implantaat tanden maar ook voor de nabehandelingen en de nodige verzorging.

Bij de Orfeokliniek kunt u terecht voor verschillende behandelingen die betrekking hebben op het gebit. Wilt u hier meer informatie over raden we aan om een kijkje te nemen op de site!

Bron van dit artikel : http://www.orfeokliniek.nl