Leuk in huis
Image default
Bedrijven

Hip design met inbouwspot zwart

Als je wel eens kijkt naar de grote verbouwingsprogramma’s dan zie je dat de trend vandaag is om kleur te bekennen met zwart. Een zwarte keuken, zwarte muren, of zelfs een zwart plafond. Met zwart kun je een echte statement maken in een woning. Zwarte meubels tegen een witte muur zorgen voor een stijlvol contrast. Waar mensen vaak kiezen voor witte spots omdat ze dan niet opvallen, kan een inbouwspot zwart juist een heel mooi effect geven. Hoe je van een simpel lampje een trendy accessoire maakt lees je hier. Zo geef je je woning meteen een mooie opfrisser! En krijg je de beste verlichting die je je kunt bedenken.

Match je kamer met zwart

Met een inbouwspot zwart kun je je hele kamer een opknapbeurt geven. Het inbouwen van de lampen is niet zo moeilijk. Je krijgt er een mooi lichtplan voor terug, want je kunt elk stuk muur en elk meubelstuk apart aanlichten. De zwarte spots staan mooi bij donkere meubels of bij een donkere muur. Steeds vaker zie je dat de muren en plafonds een donkere tint krijgen om een kamer een intieme sfeer te geven. En steeds vaker wordt zwart gebruikt in meubels, maar bijvoorbeeld ook in keukens en zelfs bij badkamerinrichting. Een badkamer met een zwart bad, zwarte douche en dito toilet heeft een hele luxe uitstraling. Daar staat zwarte verlichting in het plafond heel goed bij.

Kies voor contrast met inbouwspot zwart

In plaats van te gaan voor een match, kun je juist ook kiezen voor contrast met inbouwspot zwart. Het zwart in een wit of licht gekleurd plafond staat ook heel stijlvol. Zeker als je in je kamer ook accenten van zwart hebt. Bijvoorbeeld in kasten, banken of kussens. Nou hoef je niet meteen je hele interieur aan te passen natuurlijk. Zwart en wit geeft altijd een combinatie die goed te combineren is ook met andere kleuren. Het zwart van de lampen ziet er ook goed uit. 

Kies voor klasse en uitstraling

Met inbouwspot zwart kies je voor klasse en uitstraling. Witte modellen vallen misschien wat minder op in het plafond, ze hebben vaak ook een kwalitatief andere uitstraling. Al is dat natuurlijk ook een kwestie van persoonlijke smaak. Je kunt ook in de ene ruimte gaan voor wit en in de andere voor zwart. Daarnaast is RVS een mooie optie. Kijk ook goed welke plekken je wilt verlichten en hoe dicht je de lampen bij elkaar plaatst. Als je wilt kun je de hele ruimte zo verlichten dat je nauwelijks nog andere lampen nodig hebt.

Inbouwspot zwart bij zwarte meubels

Als je opnieuw je huis gaat inrichten en je meubels opnieuw kunt uitkiezen dan kun je de inbouwspot zwart integreren met de rest van je meubels voor een chique resultaat. Zo combineren de led inbouwspots geweldig met kasten of rekken van zwart metaal. Die zie je in steeds meer interieurs terug. Ze staan niet alleen mooi in de woonkamer of je werkkamer. Ook in de badkamer is dat een mooie en handige combinatie.