Leuk in huis
Image default
Bedrijven

Waarom een slot met meerpuntssluiting?

Wanneer jij een nieuw huis hebt gekocht, is het logisch om nieuwe sloten te kopen. Je wilt natuurlijk niet dat de oude bewoners nog naar binnen kunnen. Daarnaast kunnen de sloten van de vorige bewoners verouderd zijn. Verouderde sloten kunnen zorgen voor veel problemen en vormen ook een gevaar. De sloten kunnen minder soepel opengaan en soms kunnen ze zelfs defect raken. Het is van een groot belang om goede sloten te hebben, anders is de kans groot dat er inbrekers langskomen. Inbrekers kunnen een verouderd of defect slot binnen een paar seconden forceren. Het meemaken van een inbraak is natuurlijk nooit fijn en daarom is het verstandig om een slot te nemen met een meerpuntssluiting.

Betere bescherming

Een slot met een meerpuntssluiting zorgt voor een veel betere weerstand tegen een inbreker. Steeds meer mensen schaffen daarom een slot met meerpuntssluiting aan en laten deze plaatsen door een erkende slotenmaker. Een erkende slotenmaker weet namelijk als geen ander hoe je een slot op de juiste manier moet plaatsen. Toch kan het handig zijn om meer informatie te krijgen over een slot met meerpuntssluiting. Wil jij weten wat het precies is? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wat is een meerpuntssluiting?

Een meerpuntssluiting is een slot waarbij er gebruikt wordt gemaakt van meer dan drie sluitpunten. Deze sluitpunten zijn verdeeld over de gehele lengte van de deur en dat is een groot voordeel. Het is een extra veilige variant van een cilinder insteekslot en dat is een groot voordeel. Deze sloten worden over het algemeen veel gebruikt als voor- of achterdeur slot. Het voordeel van dit slot is dat alle aansluitpunten met een sleutel geopend kunnen worden. De deur hoeft op deze manier niet ontsierd te worden met verschillende sloten en dit zorgt voor een aangename uitstraling. 

Het SKG keurmerk

Je hebt een hoop verschillende sloten met een meerpuntssluiting. Ieder slot heeft een andere kwaliteit en het is van belang om voor de hoogste kwaliteit te kiezen. Je kunt op verschillende manieren achter de kwaliteit komen van een slot. Hoe hoger de kwaliteit, hoe meer weerstand het slot kan bieden tegen een inbreker. De meeste sloten van een hoge kwaliteit hebben een SKG** of SKG*** keurmerk. Dit betekent dat de sloten met meerpuntssluiting een veel betere weerstand hebben tegen inbrekers. Dit keurmerk krijgt het slot na uitvoerig onderzoek van de politie. Je kunt dus verzekerd zijn van een betere inbraakbeveiliging en dat is natuurlijk ideaal.

Een erkende slotenmaker zoeken

Wil jij ook een slot met meerpuntssluiting hebben? Zoek dan op het internet naar een erkende slotenmaker in de omgeving. Een erkende slotenmaker heeft altijd sloten met een meerpuntssluiting en deze hebben altijd een SKG keurmerk. De slotenmaker weet ook als geen ander hoe je het slot moet monteren en onderhouden. Doe daarom een beroep op de diensten van een slotenmaker, zodat je verzekerd bent van een betere inbraakbeveiliging. Je kunt eventueel ook een slot nemen met een kerntrekbeveiliging, zo kan de inbreker niet makkelijk het cilinder uit het slot trekken.