Leuk in huis
Image default
Bedrijven

Laminaat als vloerbedekking

Bij het kiezen voor vloerbedekking geldt dat jij als individu verschillende opties hebt waaruit jij kan kiezen. Wil jij bijvoorbeeld een houten vloer hebben? Of zou jij graag willen dat jij een PVC vloer hebt in huis? De keuze is uiteindelijk aan jou en natuurlijk afhankelijk van verschillende variabelen. Een van de variabelen die waarschijnlijk een rol zullen in jouw keuze is geld. Gelukkig is het voor laminaat zo dat de keuze om deze vloer aan te schaffen niet veel geld kost. Het is betaalbaar, helemaal als jij naar de prijs per vierkante meter kijkt. De prijs voor laminaat zal overigens niet bij ieder bedrijf hetzelfde zijn en hangt onder andere af van de kwaliteit die jij wenst te hebben voor jouw woning.

Aankoop voor de lange termijn

Het laminaat dat jij in huis haalt is een aankoop voor de lange termijn. Hiermee wordt bedoeld dat jij niet op korte termijn op zoek moet gaan naar een nieuwe vloerbedekking indien jij kiest voor laminaat. Dit heeft te maken met het feit dat het materiaal waaruit laminaat bestaat uitstekend is. Bij een houten vloer is de kans op waterschade bijvoorbeeld groter dan bij een kunststofvloer. Dit wil jij natuurlijk voorkomen waardoor de aankoop van laminaat het overwegen waard is. Voor de hele constructie van laminaat geldt dat dit materiaal stevig en veilig is.

Gezondheidsrisico’s

Je loopt bij het kopen en vervolgens neerleggen van laminaat geen risico op gezondheidsrisico’s. Ondanks het feit dat er wel degelijk stoffen in het laminaat zitten die eventueel gevaarlijk zouden kunnen zijn voor de gezondheid van de mens geldt dat er meerdere tussenlagen in het laminaat zitten. Voor de bovenlaag en de onderlaag van het laminaat geldt dat dit bestaat uit kunststof. Deze kunststof houdt de schadelijke stoffen tegen en garandeert jouw veiligheid. Verder moet het laminaat binnen Nederland voldoen aan een aantal wettelijke eisen, een van die eisen is dat de hoeveelheid aan stoffen niet buitenproportioneel is. 

Meerdere lagen

Het laminaat bestaat dus uit meerdere lagen. Denk hierbij aan een bovenlaag, een onderlaag en meerdere tussenlagen. De bovenlaag en de onderlaag van het laminaat bestaat uit kunststof waardoor de constructie erg stevig is. Verder is het mogelijk om het laminaat te besnijden zodat het tevens past in de moeilijke hoeken en in de kleine ruimtes. Aangezien het laminaat uit meerdere lagen bestaat is het erg belangrijk dat jij voorafgaand aan het plaatsen het laminaat voldoende mogelijkheid tot ventileren geeft.

De ruimte

Bij het kopen van laminaat is het belangrijk om na te denken over de ruimte waar jij het laminaat graag zou willen plaatsen. Vervolgens moet jij deze ruimte opmeten en aan de hand hiervan het laminaat aanschaffen. Vergelijk hierbij verschillende bedrijven met elkaar en kies uiteraard voor het bedrijf met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Ten slotte is het zaak om in ieder geval voldoende laminaat aan te schaffen. Daarom moet jij altijd een aantal vierkante meters extra aan laminaat ter beschikking hebben om ervoor te zorgen dat jij voldoende laminaat hebt om jouw vloer te bedekken.

Op LAB21.nl vind je voordelig het mooiste laminaat voor jouw inrichting.