Leuk in huis
Image default
Dienstverlening

Een ingenieur als slimme en technische kracht

Als ingenieur kun je op verschillende manieren te werk gaan. Zo kan je bijvoorbeeld technisch onderzoek doen of adviseren over een nieuw project. Wat ingenieurs allemaal gemeen hebben, is dat ze zich bezighouden met de civiele technische wetenschap. Dit betreft bijvoorbeeld deskundigheid in het tekenen van ingenieuze plannen en schetsjes voor ingenieuze oplossingen ervan. Daarnaast hebben ze allemaal gemeen dat ze bezig zijn met belangrijke taken in onze maatschappij.

Wat doe je in de civiele techniek?

Als ingenieur in de civiele techniek ben je bezig met het verbeteren van de bereikbaarheid en mobiliteit van de mens en maatschappij. Dit doe je bijvoorbeeld door ingenieuze technieken toe te passen in de infrastructuur. Eigenlijk ben je bezig met alles dat zich aan de grond vestigt. Denk hierbij aan de wegen, waterwegen, gebouwen en bijvoorbeeld kanalen. Je kunt ook ingenieurs in de civiele technische wetenschappen tegenkomen binnen een organisatie. Deze ingenieurs zijn dan bezig met het ontwerpen en proces van alles wat we nodig hebben om samen te leven, bijvoorbeeld een nieuwe woning. Ook ingenieurs die gespecialiseerd zijn in de elektrotechnische sector komen hier vandaan.

Dit zijn ingenieurs die onder andere werken bij netbeheerders, of ingenieurs die bezig zijn met het opzetten van elektriciteitscentrales.

Hieronder vallen bijvoorbeeld ingenieurs die werken in de civiele technische wetenschappen én ingenieurs die bezig zijn met aanleg en onderhoud van elektriciteitsnetten. Dit is eigenlijk het product wat we allemaal nodig hebben om thuis te kunnen wonen, bijvoorbeeld met de stroom die opgewekt wordt in een energiecentrale.

Wat doet een ingenieur?

Een ingenieur kan veel verschillende werkzaamheden doen. Eigenlijk biedt de ingenieurssector alle mogelijke richtingen aan. Het is echt afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren wat jouw interesses zijn én wat je wilt worden. Dit is het voordeel van ingenieurs, want er bieden veel mogelijkheden voor iedere ingenieur om te gaan werken in eigen project of opdrachtgeverschap.