Leuk in huis
Image default
Huishoudelijk

Duurzaam je meubels onderhouden

Meubels zijn bijzondere dingen. Ze leven niet, ze hebben geen gevoel of emotie, we kunnen geen gesprek met ze voeren en toch kunnen we er van houden. En omdat sommige meubels zo bijzonder voor ons zijn willen we dat ze zo lang mogelijk mee gaan! Hier lees je meer over duurzaam je meubels onderhouden.

Waarom is het belangrijk om meubels te onderhouden?

Je meubels krijgen in de loop van de dag veel te verduren – van voortdurend gebruik tot het vergaren van stof en blootstelling aan licht. Daarom is het belangrijk om de stoffen op te frissen of de houten oppervlakken schoon te vegen, zodat ze schoon en onaangetast zijn. Het kan zijn dat u tijdens het schoonmaken een nieuwe vlek of vervaging opmerkt.

Hoe kun je het beste meubels onderhouden?

Het aanbrengen van wax of polijstmiddel beschermt de afwerking van de fabrikant en helpt krassen op het oppervlak te verminderen. Was zorgt voor een harde afwerking en langdurige bescherming, vlekt niet en is duurzamer dan sprays of poetsmiddelen. Gebruik was pasta of vloeibare was die speciaal voor meubels is gemaakt.

Hoe onderhoud ik antieke houten meubels?

Tot het basisonderhoud van antieke houten meubels behoort het regelmatig afstoffen van het meubel met een zachte borstel. Probeer het nat maken van je antieke houten meubel te vermijden, vooral als het hout niet afgewerkt is. Als je toch nat moet schoonmaken, gebruik dan een mild schoonmaakmiddel verdund in gedestilleerd water en dep het meubel voorzichtig. Dep de gereinigde plekken droog met gedestilleerd water.

Voorkom beschadigingen van je meubels

Er zijn veel verschillende manieren om schade te voorkomen. Het zijn vaak de dagelijkse activiteiten waar je op moet letten. Eén ding moet worden vermeden: uw meubels in direct zonlicht plaatsen. Zonlicht kan een groot probleem opleveren, omdat de warmte en het licht bepaalde materialen en afwerkingen kunnen vervormen, verkleuren of laten smelten. De onderkant van stoel, tafel en andere meubels op poten, krijgen het flink te voortduren. Door de jaren heen worden ze vaak verplaatst en verschoven. De oplossing hiervoor is gelukkig vrij simpel. Koop gewoon wat stoelpootdoppen om je meubels en je vloer te beschermen! Is er geen andere uitweg meer of bent u toe aan nieuwe meubels. Lees dan: Nieuw meubilair kopen

https://wozawebdesign.com/nieuw-meubilair-kopen/