Leuk in huis
Image default
Huishoudelijk

Een volledig inbraakalarmsysteem voor bij je thuis

Een volledig inbraakalarmsysteem voor bij je thuis

 

De tijden zijn inderdaad veranderd. De dagen dat je je spullen in je voortuin kon laten staan, zonder dat iemand er mee aan de haal ging, zijn helaas voorbij. Tegenwoordig is de criminaliteit erg hoog en daarom is het volkomen logisch dat steeds meer mensen een compleet inbraakalarmsysteem bij hun thuis laten installeren.

Het installeren van een beveiligingssysteem is nog nooit zo cruciaal geweest en de technologie heeft dit gelukkig ook steeds gemakkelijker en voordeliger gemaakt. Tegenwoordig worden er vooral draadloze alarmsystemen, die gemakkelijk geplaatst en bediend kunnen worden, gebruikt. De draadloze alarmen maken in plaats van draden gebruik van sensoren om zo via elektronische signalen met een centraal bedieningspaneel te kunnen communiceren. Dit voorkomt het aanleggen van kilometers draden en het boren in je muren om het systeem op elkaar aan te sluiten. Wat ook goed is aan de draadloze alarmen is dat er is bewezen dat ze net zo betrouwbaar zijn als de bedrade alarmen.

Een antidiefstalalarm bestaat uit verschillende componenten om zo het gezin en het huis volledig te kunnen beschermen. De componenten van een beveiligingssysteem voor thuis zijn: een bedieningspaneel dat eigenlijk het brein is van je beveiligingssysteem, een reservebatterij om een continue werking te kunnen garanderen en een toetsenbord dat meestal bij de deur wordt geïnstalleerd, zodat je het beveiligingssysteem via een touchpad kunt inschakelen en uitschakelen. Ook zijn er een aantal contacten of zenders voor bij de ramen en de deuren om zo te detecteren of deze zijn geopend en om het systeem te waarschuwen en bewegingsdetectoren, die het alarm activeren als er beweging wordt gedetecteerd wanneer deze er niet zou moeten zijn. Als laatste is er ook nog een sirene die een luide jammerende klank maakt om indringers af te schrikken en mensen te alarmeren. Geavanceerdere beveiligingssystemen kunnen ook nog inbraakdetectieven voor op vensterglas, koolmonoxide detectoren, lage temperatuur monitoren, rookmelders en externe schakelaars omvatten.

Als je voor een bewaakt alarmsysteem kiest, wordt je huis via de telefoonlijn bewaakt en zo ben je ook 24/7 verbonden met een centrale.

De centrale zal in geval van nood de politie of de brandweer bellen. Dit geeft je extra gemoedsrust want zelfs wanneer je op vakantie bent of slaapt, wordt er een oogje in het zeil gehouden. Wanneer je ervoor kiest om een beveiligingsysteem bij je thuis te laten installeren, moet je ervoor zorgen dat de installatie door een gekwalificeerde professional wordt gedaan. Dat is belangrijk om te kunnen garanderen dat het systeem ook echt werkt.

Bron van dit artikel : https://offerte.nl/alarm