Leuk in huis
Image default
Huishoudelijk

Dingen die je moet overwegen voordat je een mediawand installeert

De ideale basis voor al jouw smart home-elektronica is een mediawand. Je televisie, soundbar, dvd-speler en audio systeem kunnen allemaal netjes op één plek worden verzameld. Misschien wil je ook ruimte toevoegen voor het opbergen van al je dvd’s, cd’s, vinylplaten, boeken en kunstwerken van onschatbare waarde, verborgen achter kastdeuren of juist tentoongesteld en zichtbaar voor het oog. In een open keuken of woonkamer kunnen mediawanden van CinewallDeluxe perfect zijn. Ze maken gebruik van de beste apparatuur voor een bioscoopervaring en passen ook perfect in een knusse thuisbioscoop. Laten we echter eens kijken waar je rekening mee moet houden voordat je een mediawand installeert.

Bepaal welke elementen je wilt verwerken in jouw mediawand

Voordat je overweegt een mediawand te installeren, maak je eerst een lijst van alle componenten die je op jouw mediawand wilt hebben, zoals een tv, versterkers, spelcomputers en mediaboxen. Om er zeker van te zijn dat ze allemaal passen bij jouw tv-montageplan, moet je dit van tevoren nauwkeurig opmeten. Als je bijvoorbeeld al tevreden bent met een extern geplaatste soundbar die het geluid van je tv verbetert, hoef je minder in de kasten zelf te plaatsen. De traditionele opstelling van AV-receiver en luidsprekers is echter vereist als je echt wilt worden ondergedompeld in een ongekende geluidservaring, dus zorg ervoor dat deze apparaten er allemaal in passen.

Bepaal de beste positie voor jouw mediawand

Je wil dat jouw mediawand het middelpunt van de ruimte is zonder al te overweldigend over te komen. Je past hem dus bestens dusdanig aan dat hij in je woonkamer of open keuken past. Je moet goed nadenken over je gezichtsveld vanaf het zitgedeelte, waar je het ook neerzet. Je moet ook gemakkelijk toegang hebben tot de rest van de media apparatuur en je vanuit meerdere hoeken kunnen bekijken.

Overweeg stijl en materiaal

Een mediawand met natuurlijke kleuren gaat langer mee, ook al zijn er veel kleuren en afwerkingen om uit te kiezen die passen bij je meubels en accessoires. Zo kan een houten afwerking tijdloos zijn en mooi staan ​​in zowel een traditionele als moderne inrichting. Op stof gebaseerde mediawanden zijn momenteel helemaal in en behoorlijk trendy. Hiermee kun je akoestiek, luidsprekers en wat elektronica wegwerken, en zorg je voor een luxueus gevoel. Zorg er dus voor dat je bij het kiezen van materiaal en stijl van een mediawand zoveel mogelijk vasthoudt aan natuurlijk matchende items.