Leuk in huis
Image default
Huishouden en schoonmaak

De beste epilator

De beste epilator

Om benen, armen en andere lichaamsdelen lang glad te houden, is een epilator nuttig. Voor onze beste lijst heeft ons ExpertTesting team een grote verscheidenheid aan epilatortests en klantbeoordelingen op het internet gelezen, en ook beoordelingen voor pincet, gewicht, laadtijd en vele andere passages gegeven.

Hoe werkt een epileerapparaat?

Hoe werkt een epilator in tests en vergelijkingen? Een epilator is een elektrisch apparaat dat in staat is om lichaamsharen mechanisch te verwijderen. Het lijkt op een normaal scheerapparaat, maar de interne structuur is heel anders.

Dit komt omdat het de taak van de epilator is om geen lichaamsharen aan het oppervlak af te knippen. Een epilator verwijdert de lichaamsharen met de wortels. Hiervoor worden verschillende roterende rollen gebruikt. In deze rollen is een systeem van roterende schijven of veren geïntegreerd, die op dezelfde manier functioneren als een pincet. Deze grijpen de haren samen met de wortels en plukken ze van het huidoppervlak.

Hoe breder de kop van de epilator, hoe meer haren tegelijkertijd door de epilator kunnen worden vastgepakt en geplukt. Een speciaal voor epilators ontwikkelde lifttechniek maakt het mogelijk om haren die dicht op de huid zitten vast te pakken en pijnloos te verwijderen.

Welke voordelen heeft een moderne epilator ten opzichte van andere onthardingsmethoden?

De wens van mensen om ongewenst lichaamshaar te laten verwijderen is erg oud. De Indianen kenden al procedures om baardharen permanent te verwijderen. Door vele culturen en tijdperken zijn ook de procedures voor permanente ontharing veranderd. Een van de oudste methoden voor het verwijderen van lichaamshaar is het verwijderen met was.

Hier wordt verwarmde was op de huid aangebracht en de haren kleven aan de huid. Nadat de wax is afgekoeld, kan deze samen met het haar worden verwijderd. Zelfs met koude was is permanente ontharing mogelijk.

Bron van dit artikel : https://tevredenconsument.nl/huishoudelijke-apparaten/de-beste-epilator/