Leuk in huis
Image default
Mobiliteit

Waarom oudere mensen op hun gezondheid moeten letten

Naarmate je ouder wordt, begin je je te realiseren dat je gezondheid misschien niet meer is wat het ooit was. Hoewel dit ontmoedigend kan zijn, hoeft het ook niet het einde van de wereld te zijn. Door aandacht te besteden aan hoe uw lichaam veroudert. Kunt u beter dan ooit voor uzelf en uw dierbaren zorgen. Hier zijn enkele tips waar oudere mensen op moeten letten als ze ouder zijn.

 

Drink water

Het is gemakkelijk om een ​​goede hydratatie te verwaarlozen, vooral in de winter als het koud is en je hunkert naar warme dranken. Maar gehydrateerd blijven is belangrijk voor iedereen. Vooral naarmate we ouder worden. Dat betekent niet dat alle vloeistoffen gelijk zijn gemaakt; water is meestal het beste (en het bevat nul calorieën). Oudere mensen die niet genoeg water krijgen, kunnen last krijgen van meer hoofdpijn, spierkrampen en algemene gevoelens van vermoeidheid. In feite is het drinken van voldoende water misschien wel een van uw beste manieren om vermoeidheid tegen te gaan naarmate u ouder wordt.

 

Rek regelmatig uit

Rekken is een belangrijk onderdeel van het behoud van gezonde spieren en een gezond lichaam. De meeste mensen met een bureaubaan krijgen lang niet genoeg beweging. Wat kan leiden tot spierstijfheid. Gelukkig kan stretchen voor of nadat je uren achter je bureau zit dat helpen voorkomen. Volg deze instructies om goed uit te rekken: Ga rechtop staan ​​en plaats een been voor je terwijl je er met je handen naar reikt. Houd elk stuk 15-30 seconden vast; herhaal indien nodig aan de andere kant (waarschijnlijk zal dat zo zijn). Rek drie keer per dag als u aan uw bureau zit of op regelmatige basis om stijfheid helemaal te voorkomen.

 

Oefening

Regelmatige lichaamsbeweging is essentieel voor een gezonde levensstijl, of je nu jong of oud bent. U hoeft echter geen marathons te lopen of deel te nemen aan triatlons – zelfs kleine activiteiten zoals tuinieren, wandelen en zwemmen. Zijn voldoende om uw kwaliteit van leven te verbeteren. Zorg ervoor dat uw dagelijkse routine ten minste 30 minuten aerobe activiteit omvat; u kunt gedurende de dag extra wandelingen maken als u dat nuttig vindt. Ongeacht uw activiteitsniveau nu. Zorg ervoor dat u met uw arts praat over geschikte manieren om in beweging te komen en kracht op te bouwen naarmate u ouder wordt; lichaamsbeweging is een van de beste manieren om stress te verminderen en jezelf zowel actief als gezond te houden!

 

Doe mee aan mentale uitdagingen

Naarmate we ouder worden, is het gemakkelijk om mentale scherpte te laten glippen. Maar net als bij fysieke kracht, moet mentale fitheid worden gehandhaafd door regelmatige lichaamsbeweging. Hersentrainingspellen en puzzels zijn een goede manier voor oudere mensen (en alle anderen). Dit om zowel geheugen als cognitieve vaardigheden bij te houden. Schaken, kruiswoordraadsels of andere uitdagende activiteiten zullen je ook helpen sociaal actief te blijven en verbonden te blijven met anderen. Wat het algehele welzijn kan verbeteren. Bovendien is het een geweldig excuus om een ​​nieuwe vaardigheid te leren! Wees ruimdenkend bij het uitproberen van nieuwe dingen. Je weet nooit wat je interesse zal wekken of je intellect op leuke nieuwe manieren zal uitdagen.

 

Begrijp uw medicijnen

Veel geneesmiddelen op recept hebben een waarschuwing dat ze u kunnen laten vallen, en veel senioren vallen elk jaar. Uw arts heeft verschillende medicijnen geprobeerd voordat hij er een voor u heeft gekozen. Met zoveel factoren die een rol spelen bij het kiezen van een medicijn. Is het voor uw arts onmogelijk om te weten hoe elk afzonderlijk medicijn zal reageren op elke persoon die het gebruikt. Maar zorg ervoor dat hij of zij op de hoogte is van uw geschiedenis van vallen en vraag naar eventuele bijwerkingen die specifiek zijn voor uw leeftijdsgroep. Een ander belangrijk ding is dat als u nieuw bent met het nemen van een bepaald medicijn en nadelige bijwerkingen ervaart. Waaronder verwardheid of duizeligheid. Onmiddellijk uw arts moet raadplegen en stoppen met het innemen van dat medicijn.

 

Mediteer dagelijks

Een onderzoek in Brain Research wees uit dat bepaalde delen van de hersenen van een oudere persoon kunnen krimpen bij langdurige meditatie. Het beoefenen van mindfulness kan deze gebieden. Die vaak verband houden met alertheid en concentratie – helpen beschermen naarmate we ouder worden. Probeer het zelf: de volgende keer dat u zich gestrest voelt. Dan kunt u proberen om 10 minuten te mediteren op een rustige straathoek of zelfs aan uw bureau. Door vandaag in uw welzijn te investeren, bent u beter voorbereid op alles wat het leven u morgen brengt. Meditatie gaat niet alleen over in lotushouding zitten en je hoofd leegmaken. Het gaat er ook om dat je jezelf traint om een ​​staat van ontspanning en een open, bewuste geest te behouden. Dit wanneer je de hele dag geconfronteerd wordt met nieuwe en andere situaties.

 

Scootmobiel kopen

Een scootmobiel kopen kan een goede keuze zijn voor een actieve senior, maar als je niet veel ervaring hebt met tweewielige voertuigen. Is het de moeite waard om wat tijd en moeite te nemen om eraan te wennen. Sommige senioren aarzelen om een ​​scootmobiel te kopen of te gebruiken. Dit omdat ze niet willen dat anderen om hen heen weten dat ze er een gebruiken, maar het bezit van een scootmobiel is als het bezit van een ander elektrisch ondersteunde voertuig. Het zal uw leven gemakkelijker en comfortabeler maken. Net als die door gas aangedreven maaier die u in uw garage opbergt, hoeft niemand te weten dat u hem gebruikt, tenzij u ervoor kiest om het hen te vertellen.

scootmobiel kopen

Neem supplementen

Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in ons werk en te vergeten tijd vrij te maken voor vrienden en familie. Als we dat niet doen, kan het ons het gevoel geven dat we niet verbonden zijn. En er zijn zoveel dingen die je samen kunt doen, zelfs met drukke schema’s! Ik vind dat het belangrijk is om uit je huis of kantoor te komen. Ook al is het maar voor een wandeling of lunch. Je wordt er allebei gelukkiger en gezonder van. Je hoeft niet ver te gaan of veel geld uit te geven. Probeer samen een bordspel te spelen in plaats van uit te gaan. Het maakt niet uit wat je kiest, als je maar iets kiest!

 

Vertel uw dierbaren dat u van hen houdt.

Soms worden onze dierbaren te vroeg van ons weggenomen. Als dat gebeurt, kunnen we alleen maar hopen dat ze wisten hoeveel we om hen gaven en hun bedrijf waardeerden. Hoewel niets een verloren geliefde kan vervangen, is het toch belangrijk om zijn of haar nagedachtenis te eren en te vieren door familieleden te vertellen hoeveel je van hen houdt. Reserveer elke dag een paar weken tijd om precies dat te doen. En meen het echt. Je zult er misschien versteld van staan ​​​​hoeveel zinvolle gesprekken (om nog maar te zwijgen van een glimlach) die woorden zullen beginnen. Of opnieuw oplaaien. Omdat we soms vergeten hoe belangrijk onze families zijn totdat ze er niet meer zijn. Vertel je dierbaren dat je van ze houdt terwijl ze er nog zijn, zodat je er later geen spijt van hebt.