Leuk in huis
Image default
Vervoer en transport

6 leuke feitjes over Schiphol die je nog niet wist

Ben je ooit met de Schiphol Taxi centrale naar Schiphol geweest en je afgevraagd wat er achter de schermen gebeurt op deze bruisende luchthaven? Of misschien ben je gewoon nieuwsgierig naar enkele interessante weetjes over een van de drukste vliegvelden ter wereld? Wij delen zes verbazingwekkende feitjes die je absoluut moet weten. Benieuwd? Lees verder!

De luchthaven van wereldklasse

Schiphol is niet zomaar een luchthaven – het is een echte wereldklasse luchthaven. Volgens de Airports Council International is Schiphol al meerdere keren uitgeroepen tot de beste luchthaven van Europa. Met state-of-the-art faciliteiten, een breed scala aan winkels en restaurants en uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer, is Schiphol echt een bestemming op zich.

De cijfers liegen niet

Wist je dat Schiphol jaarlijks meer dan 70 miljoen passagiers verwelkomt? Dat zijn ongeveer 191.000 reizigers per dag! Het is ook goed om te weten dat Schiphol niet alleen passagiers behandelt, maar ook een belangrijk knooppunt is voor vrachtvervoer. In 2020 werd er meer dan 1,5 miljoen ton aan vracht verwerkt op de luchthaven.

De kunst van Schiphol

Schiphol is niet alleen een plek waar mensen samenkomen om te reizen, het is ook een plek waar kunst en cultuur tot leven komen. De luchthaven herbergt een indrukwekkende kunstcollectie, met meer dan 90 kunstwerken die verspreid zijn over de terminals en andere gebouwen. Van sculpturen tot schilderijen, de kunst op Schiphol zorgt voor wat creativiteit aan je reis.

Duurzaamheid staat voorop

Als het gaat om duurzaamheid, loopt Schiphol voorop. De luchthaven streeft ernaar om in 2030 volledig klimaatneutraal te zijn. Schiphol heeft al verschillende initiatieven genomen om dit doel te bereiken, waaronder het gebruik van zonne-energie, het verminderen van het waterverbruik en het bevorderen van elektrisch vervoer op de luchthaven.

De luchtbrug naar de wereld

Schiphol is een echte luchtbrug naar de wereld, met meer dan 300 directe bestemmingen over de hele wereld. Of je nu droomt van een strandvakantie in de Caribbean, een citytrip naar een Europese hoofdstad of een avontuurlijke reis naar Azië, Schiphol biedt talloze mogelijkheden om je reisdromen waar te maken.

Verbinden in stijl

Als je ooit een overstap hebt gemaakt op Schiphol, weet je dat de luchthaven alles heeft wat je nodig hebt om je tijd te doden terwijl je wacht op je volgende vlucht. Van luxe lounges tot winkels van wereldklasse, er is geen tekort aan entertainment en ontspanningsmogelijkheden. Je kunt zelfs een bezoek brengen aan het Holland Casinoo, gelegen in de luchthaven, om een gokje te wagen voordat je je reis voortzet. Ben jij al eens op Schiphol geweest?