Leuk in huis
Image default
Vloeren

Gepaste vloer

Gepaste vloer

Laminaat is in feite het broertje van de houten vloer. Laminaat is een kunststoffen vloer waar een hout- of steenprint in is verwerkt. Inmiddels is de laminaatindustrie flink ontwikkelt en zijn de printen in alle soorten en maten te vinden. Laminaat kent vele voordelen ten opzichte van een houten of stenen vloer. Laminaat is namelijk makkelijker te leggen, makkelijker schoon te houden en zorgt voor minder stof in een ruimte.

Veel bedrijven leveren deze vloeren en kunnen ze ook leggen. Bij veel bedrijven wordt er onderscheid gemaakt tussen kliklaminaat en kwaliteitsvloeren. Kliklaminaat wordt geleverd door onder andere Quick step en Balterio.

Quick step levert een dikke stijlvaste laminaatvloer. Het merk weet het laminaat er als een echte houten vloer uit te laten zien, en voelen. Maar niets is minder waar. De laminaat vloer is van kunststof gemaakt en draagt een waterafstotende laag wat er voor zorgt dat vocht en viezigheid niet in de vloer trekken. Het verschil met Quick step en laminaat is dat het geen strakke laminaatvloer is zoals veel andere merken leveren maar dat ze juist dat wat een houten vloer zo mooi maakt naar voren weten te brengen.

Balterio heeft gezien dat de Nederlandse markt een unieke smaak heeft. Daar zijn ze dan ook op in gaan spelen. Het kliklaminaat dat zij leveren is in alle soorten, maten en kleuren te verkrijgen. Speciaal voor Nederland hebben ze een concept ontwikkelt dat per seizoen reageert op de wensen binnen de Nederlandse markt. Wanneer de Nederlands markt grove grijstinten leuk vindt spelen ze hier op in door een kliklaminaten vloer te ontwikkelen die aan die eisen voldoet.

Saffier

Saffier is een merk dat rust op de ervaring. Ze draaien al lang mee in de markt voor kliklaminaten vloeren en weten dan ook goed in te spelen op de wensen en behoeften van de markt. Niet alleen veel huishoudens maar ook winkelketens kennen de kwaliteit van Saffier. Veel bedrijven weten deze vloeren voor een voordelige prijs aan te bieden.

Advies

Laminaten vloeren zijn moeilijk uit te zoeken. Er is ongelofelijk veel keus en iedere keus heeft zo zijn voor- en nadelen. Het afwegen van die keuzes is aan u besteed. De meeste bedrijven komen vrijblijvend langs om met verschillende testvloeren te komen en adviseert u wat het beste bij het huis past en wat de voor en nadelen zijn van deze vloeren.

Laminaat is niet makkelijk om uit te zoeken maar de bedrijven die u hierbij kunnen helpen wel. Raadpleeg daarom vooral het internet om daar opheldering over te vinden.

Bron van dit artikel : http://4yourliving.nl/kliklaminaat/