Leuk in huis
Image default
Vloeren

Tapijt kopen voor de sfeer!

Wanneer je een ruimte binnenstapt waar tapijt op de grond ligt krijgen veel mensen vaak een comfortabel gevoel. De warmte onder je voeten en de zachte structuur zorgen voor een ontspannen sfeer bij binnenkomst, en dit vinden we fijn als we thuiskomen van een zware werkdag. De kleur van het tapijt is ook erg belangrijk voor de sfeer die je wil creëren. Een donker tapijt in een erg lichte kamer is meestal niet echt een goede combinatie omdat deze kleuren elkaar afstoten.

Aanvullende kleuren zijn belangrijk om een bepaalde sfeer creëren. Een antraciet kleur kan een moderne sfeer maar ook een landelijke sfeer creëren.

Vaak denken mensen dat tapijt niet meer van deze tijd is en vinden het wat oubollig. In tegendeel is tapijt juist heel modern en je ziet het dan ook steeds vaker terugkomen.


Na het kopen van een mooie tapijtvloer is de ondervloer aan de beurt. Deze is erg belangrijk voor de isolatie natuurlijk, maar ook tegen het schuiven van het tapijt en een goede ondervloer zorgt voor een zachte ondergrond. Ook zorgt de ondervloer voor het dempen van het geluid.

Let erop bij het kopen van tapijt dat je de juiste dikte uitkiest, want hier gaan veel mensen vaak de mist in. Tapijt is er namelijk in verschillende maten en soorten zodat het precies is afgestemd op de klant.

Bij intensief gebruik in bijvoorbeeld een kantoorpand is een dik tapijt belangrijker dan in de slaapkamer van je 3 jarige zoontje. Ook trappen hebben vaak een wat dikkere structuur omdat deze toch onder intensief gebruik vallen.

 

Ook zijn er speciale soorten tapijt die gemaakt zijn om geluid beter te absorberen. In muziekstudio’s van artiesten komt bijvoorbeeld een hoop geluid vrij, en dit zal moeten worden gedempt. Speciaal tapijt zorgt er dan voor dat het geluid zich niet verder kan verspreiden via de grond.

 

 Alle soorten tapijt zijn natuurlijk gerangschikt in verschillende klassen. Het ene tapijt is de andere niet en je zal dus een goede keus moeten maken in je prioriteiten. Wil je een extra zacht tapijt? of is het toch belangrijk dat het geluid tegenhoud voor de buren?

Er zijn dus veel verschillende keuzes mogelijk bij het kopen van je tapijt, dus zorg ervoor dat je goed voorbereid bent voordat je je tapijt gaat kopen in de winkel.

Bron van dit artikel : http://4yourliving.nl/vloerbedekking/