Leuk in huis
Image default
Winkelen

Zo kun jij je overkapping opfleuren

Zo kun jij je overkapping opfleuren

Tegenwoordig zijn ze niet meer uit onze tuin weg te slaan, we zien ze steeds vaker en zijn immens populair! We hebben het dan natuurlijk over een overkapping. Je vindt ze letterlijk in allerlei soorten en maten. Dus ook in een kleine tuin, kun je perfect kiezen voor een overkapping. Let alleen wel op, dat wanneer je tuin wat kleiner is, dit ten koste kan gaan van de rest van je tuin. Een overkapping is perfect om tijdens de warme zomeravonden net even een uurtje langer buiten te kunnen blijven zitten. Wel is het dan prettig, dat deze ook goed en vooral gezellig is ingericht. Hoe je dit kunt doen, vertellen we je hier.

Muurdecoratie

De wanden van een overkapping zijn meestal gemaakt van hout. Perfect om met een spijker te zorgen voor wat leuke decoratie. Dit kan zijn een wandhanger, muurcirkel of andere leuke versiering. Toch zien we vaak, dat we niet verder komen dan eventueel een lampje en vaak een verdwaalde muurposter. Je overkapping biedt zonder dat je het door hebt ontzettend veel ruimte om prachtige gedecoreerd te worden. Zorg er dan dus ook voor dat je deze ruimte nuttig benut. Want juist omdat het de wanden zijn, gaat het niet ten kosten van de zitruimte zelf.

Kussens

Een overkapping zonder loungeset, dat kan natuurlijk niet. Waar een loungeset vaak alleen voorzien is van de bijbehorende kussens, is het juist leuk om het geheel wat op te fleuren met wat leuke sierkussens. Als je een overkapping hebt, dan heeft dit als voordeel, dat je niet persé hoeft te kiezen voor waterbestendige kussens. Je kunt dus ook binnen kussens gebruikt. Let alleen wel op, dat wanneer het vroeg in het voorjaar is, het ‘s nachts wat vochtig kan zijn. Verstandig is dan dus, om ze even binnen te halen ’s nachts. Combineer de kussens met de kleuren van je muurcirkels aan de wand en je zult versteld staan van het totaal plaatje.

Kaarsen

Gezelligheid en sfeer kunnen absoluut niet zonder kaarsen. Kies daarom voor een paar prachtige windlichten of kandelaars met een zomerse look. Ook zien we steeds vaker dat we onze stijl van thuis meenemen naar buiten. Of terwijl, de tuin is een verlengstuk van onze woonkamer. Perfect voor bepaalde decoratie. Zo zijn bijvoorbeeld de dibond wandcirkels bij uitstek geschikt voor zowel binnen als buiten. Ben je ze binnen zat, dan hang je ze toch gewoon buiten op?