Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

De trap is een ondergewaardeerd gedeelte van het huis

De trap is in veel huizen een ruimte die qua inrichting nogal eens wordt ondergewaardeerd. In de meeste huizen bevinden de slaapkamers zich op de eerste verdiepingen en wordt er elke dag meerdere keren naar boven en beneden gelopen. De trap is dan ook een van de meest belopen stukken in het huis en het is dan ook zeker de moeite waard om deze er mooi uit te laten zien. Naast de looks en de uitstraling is het natuurlijk ook belangrijk is dat de trap veilig is en dat kan al vrij gemakkelijk met de plaatsing van antislip trap tape.

 

Meer grip op de trap

De meeste trappen zijn voorzien van een leuning die houvast biedt en ervoor zorgt dat je makkelijk jezelf kan herpakken mocht je onverwacht uit balans of evenwicht raken. Een leuning alleen is vaak niet genoeg, vooral in huizen waar ook kinderen wonen. Veel mensen gebruiken de leuning niet tenzij ze slecht ter been zijn. Een ander aspect dat bijdraagt aan de veiligheid op de trap, is de grip. Door te zorgen voor voldoende grip op de trees, glijd je minder snel uit en zullen er minder snel ongelukken gebeuren. Grip is al snel aangebracht op de trap door gebruik te maken van antislip tape die aan meerdere ondergronden gehecht kan worden.

 

Een onderhoudsarme trap met mooie uitstraling

De ondergrond op de trap is bepalend voor de looks en de uitstraling, maar ook zeer zeker voor de veiligheid. Een trap met een vloerbedekking heeft als voordeel dat het tapijt geluiddempend werkt. Vloerbedekking is echter ook zeer slijtage gevoelig en ook vlekken zijn sneller zichtbaar op de vloerbedekking. Een gelakte houten trap zorgt op het gebied van uitstraling vaak voor de mooiste looks, maar deze kunnen erg glad zijn. Door te kiezen voor rubberen anti slip tape, zorg je niet alleen dat de trap veiliger wordt, maar wordt de bovenste laklaag op de trap ook beter beschermd tegen slijtage. Door gebruik te maken van de trap tape houd je de trap dan ook onderhoudsarm en hoeft deze minder vaak in de lak of verf gezet te worden.

 

Geen installateur nodig voor plaatsing anti slip tape

Een groot voordeel aan het gebruik van de rubber antislip trap tape, is dat het maar een zeer kleine investering betreft en je op zeer veel plekken de trap tape kan verkrijgen. De tape is qua kwaliteit steeds beter geworden de afgelopen jaren en is tegenwoordig in verschillende kleuren en soorten te koop. Je kan de tape zelf makkelijk op maat knippen en met behulp van de zelfklevende rand ook zelf plaatsen zonder de tussenkomst van een monteur.