Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

Een weerhuisje past qua stijl goed bij een koekoeksklok

Een aanverwant product aan de koekoeksklok dat vaak erg in de smaak valt bij mensen die houden van klassieke producten, is een weerhuisje. Weerhuisjes bestaan al honderden jaren en er wordt zelfs geschat dat rond 1500 de eerste weerhuisjes al gemaakt werden. Weerhuisjes werden van origine gebruikt om de luchtvochtigheid te meten en weer te geven, alsook de temperatuur. Weerhuisjes hebben vaak een erg mooi design en zijn voorzien van zeer fijne details die goed passen binnen een klassiek ingericht interieur. Veel weerhuisjes passen qua stijl goed bij een koekoeksklok.

 

Weerhuisjes bestaan al honderden jaren

Vroeger werd er bij de eerste weerhuisjes gebruik gemaakt van een hele traditionele techniek om de temperatuur en de luchtvochtigheid te meten. Er werd hierbij gebruik gemaakt van paardenhaar en schapendarm, die bij bepaalde temperaturen of verandering in de luchtvochtigheid van vorm veranderen. Tegenwoordig wordt er meer gebruikt gemaakt van moderne technieken. De meeste weerhuisjes van nu worden echter niet meer zozeer voor de functie van temperatuur en luchtvochtigheid-weergave gebruikt, maar meer als onderdeel om het interieur verder mee aan te kleden en meer sfeer in een ruimte te brengen.

 

Klassieke stijl met traditionele elementen

Weerhuisjes komen oorspronkelijk uit Duitsland en de stijl waarin deze zijn vormgegeven zijn dan ook echt klassiek in de stijl van het Zwarte Woud in Duitsland, net zoals de ouderwetse koekoeksklokken. Bij de meeste weerhuisjes is het huisje zelf vormgegeven in de “Schwarzwalder-stijl”. Daarnaast wordt er vaak gebruik gemaakt twee poppetjes die in beweging komen op basis van een bepaalde temperatuur of luchtvochtigheid. Deze poppetjes zijn een mannetje en een vrouwtje die ook gehuld zijn in traditionele klederdracht.

 

Online een weerhuisje bestellen

Weerhuisjes worden als gezegd tegenwoordig vooral gebruikt ter aankleding van het interieur en om een bepaald thema of sfeer in een ruimte te versterken. Met de verfijnde details en de authentieke uitstraling haal je met een weerhuisje dan ook echt een uniek object in huis. Vrijwel alle weerhuisjes zijn gemaakt in Duits- en Oostenrijkse stijl en bevatten naast de poppetjes vaak ook andere iconische vormen die symbool staan voor deze streek. Hierbij valt onder andere te denken aan dennenbomen en dennenappels en zelfs paddenstoelen. Op koekoeksklok.com vind je een uitgebreid aanbod aan tal van verschillende weerhuisjes die je eenvoudig en snel online in de webshop kan bestellen en thuis kan laten bezorgen.