Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

Ruimte creëren met deurgordijn

In Nederland hebben we een flinke woningnood. Hierdoor kan het maar zo dat jij genoegen moet nemen met een klein huisje. De wachtlijsten zijn zó lang. En als je dan eindelijk een huis te huur ziet staan in de particuliere sector, hoe klein ook, dan wil je die graag hebben. Vaak hebben die kleine woningen maar 1 extra kamer en soms zit zelfs de slaapkamer in de woonkamer. Met behulp van een deurgordijn kun je op een voordelige manier ruimtes creëren.

Met deurgordijn ruimte in huis maken

Met behulp van deurgordijnen kun je op een relatief eenvoudige en goedkope manier muurtjes maken. Natuurlijk heb jij liever een echte muur in je huurwoning zitten, zodat jouw slaapkamer echt prive is. Maar in huuwoningen mag je niet zomaar even een muurtje plaatsen. Een afscheiding maken met behulp van vliegengordijnen mag wel.

Welk vliegengordijn het meest handig voor afscheiding maken

Bovenstaande vraag hangt een beetje af van jouw voorkeuren. Wil je dat de afscheiding zo dicht mogelijk is? Dan kun je het beste wat kattenstaart vliegengordijnen naast elkaar hangen. Wil je een goedkope oplossing om een afscheiding in huis te maken? Kies dan voor draadjesgordijnen. Die zijn relatief goedkoop, makkelijk op te hangen en vaak ook verkrijgbaar in extra brede afmetingen waardoor je soms met 1 vliegengordijn al een heel eind komt. Maar misschien wil jij liever voor de looks gaan? Je kunt dan bijvoorbeeld voor een kralengordijn kiezen. (die glaskralengordijnen zijn mooi! Heel natuurlijk, maar wel prijzig) Of eentje met kettingen. Duur maar wel stijlvol.

Je slaapkamer gescheiden van je woonkamer

Met een deurgordijn kun je toch min of meer je slaapkamer scheiden van je woonkamer. Zo zien bezoekers niet direct dat jij je bed zo bent uitgestapt en je bed nog ‘niet opgemaakt’ erbij ligt. We hebben het nu over de slaapkamer, maar op deze manier kun je natuurlijk ook de keuken scheiden van de woonkamer of een extra opbergruimte creëren. En zo kun je ook een woning met 1 ruimte een beetje eigen maken.